Haltere. Aur, argint și bronz, la „Naționalele” de tineret

Haltere. Aur, argint și bronz, la „Naționalele” de tineret
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul Național Olimpic de la Bascov a găzduit ultima competiție națională oficială de haltere din acest an - Campionatul Național pentru tineret Under 23. Abia sosită din Albania, medaliata europeană Alexandra Alexe a cucerit și la Bascov trei titluri de campioană națională. Sportiva de la Dunărea Galați, pregătită de antrenorii Marin Otinceanu și Nicolae Mihai, a concurat la categoria 81 de kg și a avut evoluții foarte bune, încheind de trei ori pe locul întâi, cu 86 kg la stilul "smuls", 108 kg la "aruncat" și 194 kg la total.

Colega de club a acesteia, Magdalena Bejinariu (categoria 87 kg), a obținut trei locuri doi, cu rezultatele: 55/67/122 kg. Tot pe podium a încheiat și Denis  Cristian Banu (cat. 109 kg) - locul  II la "smuls" (118 kg), locul III la "aruncat" (125 kg) și total - 243 kg.

În aceeași reuniune, în Concursul Național de Speranțe Olimpice, frații Răzvan și Eduard Habelea, concurând la +55 kg, au încheiat pe locul IV, respectiv, locul VI.

În competiție a participat și Igor Pavalachi, de la CS Școlar Galați. Elevul antrenoarei Mariana Bălan Toma a concurat la categoria 73  kg și s-a clasat pe poziția a V-a, cu un total de 158 kg (71/87).

În sfârșit, campioana europeană Andreea Penciu (CS Universitatea Galați) a fost nevoită să declare forfait înaintea întrecerii, eleva antrenorului Nițu Bădărău accidentându-se la încălzire și ratând, astfel, concursul.

Citit 510 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2022 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.