Atleta Rebeca Ciocan, sprijin pentru performanță

Atleta Rebeca Ciocan, sprijin pentru performanță
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O asociație din Galați și-a îndreptat atenția către activitatea pe care o realizează Rebeca Daria Ciocan, sportivă care s-a făcut remarcată în ultimii ani prin participările sale de succes de la Campionatele Naționale și Balcanice.

La nici 18 ani, Rebeca Daria Ciocan a reușit să devină una dintre cele mai apreciate sportive din Galați, iar asta se datorează muncii titanice din spatele rezultatelor lăudabile pe care le-a obținut cu sprijinul antrenorului Nicolae Ciocan, care este și tatăl său.

Pe lângă faptul că a acaparat probele naționale de 100 și 200 metri, Rebeca a reușit în ultimul an să facă pasul către o nouă probă ce pare să i se potrivească, cea de 400 metri. ”Anul 2022 a fost cel mai bun din punct de vedere al medaliilor, al rezultatelor, am reușit să obțin clasări bune la Campionatele Balcanice. Să fiu sinceră, nu mă așteptam, pentru că am început anul cu o probă și am descoperit alta pe parcurs, cea de 400 metri, care îmi place chiar mai mult. Îmi doresc să fiu sănătoasă pentru anul următor, să particip la Campionatele Europene și să îmi îmbunătățesc performanțele”, ne-a spus Rebeca.

Aceasta a fost premiată pentru rezultatele din ultimul an de către Asociația "Relife", în cadrul unui eveniment organizat în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar Galați - "Zbor de la inițiere la performanță". ”Este foarte greu să faci sport de performanță de unul singur, iar faptul că există un astfel de sprijin mă ajută din punct de vedere moral, în primul rând, dar ceea ce face Asociația «Relife» pentru mine este ceva deosebit și mă ajută din toate punctele de vedere”, a adăugat Rebeca.

25 de copii, pe urmele Rebecăi

În cadrul evenimentului au fost organizate, în sala de la CS Școlar, concursuri de inițiere la atletism, pentru sportivi îndrumați de același Nicolae Ciocan și sub atenta supraveghere a Rebecăi Ciocan. Astfel, 25 de copii de vârste mici, aflați la primii pași în sportul sporturilor - cum i se mai spune atletismului, au participat la primul lor concurs și au trecut cu bine peste primele emoții de competiție.

”La începuturile noastre, când mergeam cu Rebeca la concurs, avea stări de rău din cauza emoțiilor. Este o etapă foarte importantă pentru fiecare, adaptarea la competiție”, le-a transmis copiilor Nicolae Ciocan, în momentul premierii. Toți copiii au fost recompensați pentru participare.

Asociația "Relife" este o organizație non profit care a luat ființă din dorința unui grup de oameni inimoși de a dărui lumii o viață mai bună. ”Sprijinim activități ale tinerilor talentați, ale profesorilor și mentorilor care au contribuit la formarea talentelor în diverse domenii. În cadrul evenimentului am avut ca obiectiv trei axe prioritare: susținerea campioanei Rebeca Daria Ciocan, a antrenorului său Nicolae Ciocan și, totodată, încurajarea copiilor să facă sport, prin puterea exemplului. Dorim să le mulțumim partenerilor: Belor România, Chemtransfert, Silagri Star, Poliprod Publicitate, Mon Charme Maison de Beaute. De asemenea, le mulțumim «rachetelor» - așa cum îi numește antrenorul pe micii atleți, antrenorului Nicolae Ciocan și Rebecăi, pentru tot ceea ce fac”, ne-a transmis Daniela Radu, din partea asociației.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de poze ale micilor atleți cu Rebeca Ciocan, pe urmele căreia vor să calce de acum înainte.

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2022 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.