Elveţia, scumpa de ea

Elveţia, scumpa de ea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scriam ieri că viaţa este practic imposibilă în Ţara Cantoanelor pentru un român cu venituri medii * O pizza face mai bine de 80 de lei de-ai noştri * Iată cum au trebuit să se descurce microbiştii gălăţeni veniţi la Basel după Oţelul!

Campioana României a fost susţinută ieriseară de zeci de români care au făcut deplasarea la Basel cu autocarul sau cu avionul. Pentru a avea vlagă în lupta vocală cu fanii elveţieni, microbiştii aflaţi departe de condiţiile oferite de Mioriţa au fost nevoiţi să facă un pact cu Milka, o văcuţă cu de toate, dar aproape intangibilă.

„E nebunie curată cu preţurile pe-aici, nu-mi vine să cred aşa ceva!”, s-au plâns câţiva dintre ei, aflaţi în premieră în statul neutru din inima Europei. „Mai în glumă, mai în serios, ne-am gândit şi chiar am pus în aplicare următorul plan: dacă tot ne aflăm la câţiva kilometri de Franţa şi de Germania, am zis să luăm prânzul şi cina la primii sau la ceilalţi.

Sună şi bine să scoţi pe cineva la masă în Franţa”, au făcut haz de necaz compatrioţii care au fost şocaţi de preţuri de genul o Coca-Cola la cutie 5 franci elveţieni, o apă la litru cam tot atât, o pizza - echivalentul a 80 şi ceva de lei (felia de Quatro Stagioni face cam 30 de lei, cât două pizza la noi, carevasăzică!).

De shopping nici n-a putut fi vorba la Basel, vitrinele cu pulovere care costau 200 de euro alungându-i pe ai noştri. „Măcar berea e ieftină, am găsit de la 0,5 până la 5 franci. Bem câteva, ne facem curaj pentru meci”, spuneau franc fanii Oţelului prezenţi în nord-vestul Elveţiei. Scumpa de ea!

Citit 1721 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.