Afaceristul Călin Radu: „Seducătorul proiect Oţelul!”

Afaceristul Călin Radu: „Seducătorul proiect Oţelul!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scriam săptămâna trecută că posibilul investitor-minune al formaţiei gălăţene de Liga I este Călin Radu, acţionarul majoritar al Politehnicii Iaşi * Marius Stan, directorul general al Oţelului, infirmă varianta, dar omul de afaceri care conduce compania Mobilis nu exclude această posibilitate! *

Nu mai rămâne la Iaşi

Potent financiar, discret şi avid de performanţă. I-am creionat perfect personalitatea lui Călin Radu în articolul de săptămâna trecută, când scriam că businessmanul de 57 de ani este la un pas de a investi în Oţelul.

Omul nu mai doreşte să continue la Iaşi, acolo unde echipa a retrogradat din cauza unui management păgubos, şi s-a afişat de câteva ori cu Marius Stan, directorul general al grupării gălăţene – ultima dată la partida din Giuleşti, cu Rapid (scor 0-0, în etapa a III-a a campionatului).

Mai mult decât atât, Radu l-a lăudat pe Stan în media ieşeană, afirmând că lucrurile făcute la Oţelul, cu un buget destul de redus, sunt demne de tot respectul.

Marius Stan neagă…

Stan a încercat să facă abstracţie de afirmaţiile laudative ale patronului Mobilis şi a negat eventualitatea ca Radu să vină la Galaţi. „N-aţi nimerit investitorul!

Călin e un prieten de-al meu, drept dovadă caracterizarea pe care mi-a făcut-o. Numai un prieten ar fi vorbit de mine aşa, nu?”, a parat, zâmbind, şeful roş-alb-albaştrilor, ţinând să adauge că Oţelul mai are de muncă până-l va cuceri pe misteriosul personaj.

„Aşteptăm, încă n-am mutat munţii din loc. Toată lumea ezită să investească acum. Cine are bani încearcă să-i conserve, iar ca să reuşeşti să hotărăşti pe cineva să investească într-un anume proiect, trebuie să fii extrem de convingător. Suntem pe drumul cel bun, dar n-am făcut nimic senzaţional. Până atunci, însă, să nu omitem faptul că ArcelorMittal, tradiţionalul nostru partener, este cel mai mare investitor din fotbalul românesc”, a mai spus conducătorul clubului dunărean de prim eşalon.

…dar Călin chiar este interesat!

Şi totuşi, pista Călin Radu nu pare abandonată. Ne-a confirmat-o însuşi bucureşteanul implicat de aproape un an de zile la Politehnica Iaşi. El ne-a contactat pentru a face o rectificare în materialul publicat recent:

„Mă măguleşte faptul că firma mea este considerată a opta ca mărime în lume, dar nu este aşa.” Când l-am anunţat că Marius Stan nu crede în eventualitatea implicării sale la Galaţi, omul de afaceri a spus răspicat:

„N-am zis că nu voi investi la Oţelul, este posibil acest lucru! O mai spun o dată: Marius Stan a făcut lucruri remarcabile acolo cu bani puţini, iar proiectul Oţelul este de-a dreptul seducător. Cunosc foarte bine zona şi regret că Galaţiul şi Brăila n-au făcut un aeroport.”

L-am întrebat care-i baiul, ce-i cu aeroportul pe care-l tot evocă. „Cresc costurile de deplasare, dar este şi anormal să plimbi nişte jucători 500 de kilometri pe scaun”, a explicat investitorul care ar da Iaşii pentru Dunărea de Jos.

Explicaţie foto: Călin Radu (cu faţa) laudă, în continuare, managementul de la Oţelul, club la care ar putea ajunge în viitorul apropiat

Citit 2138 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.