FOTBAL. Unirea Braniştea vizează calificarea în faza de play-off a Ligii a III-a

FOTBAL. Unirea Braniştea vizează calificarea în faza de play-off a Ligii a III-a
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa care a generat o impresie deosebită în prima parte a actualului sezon al Ligii a III-a de fotbal continuă să vină cu obiective îndrăznețe. Despre preocupările imediate ale nou-promovatei Unirea Braniștea am purtat un dialog cu managerul clubului, Vali Vrânceanu.

Cum au fost primite aprecierile elogioase pentru o nou-promovată, după prima parte a campionatului?

- În primul rând, au venit ca un imbold pentru a munci mai mult și mai bine. Pentru că aprecierile au venit din zone autorizate, iar asta a constituit pentru noi un stimulent. Am încheiat sezonul pe locul 3, în Seria a II-a, cu 31 de puncte - o performanță care a depășit în totalitate reușitele similare din edițiile trecute ale nou-promovatelor. Am câștigat zece din cele 15 meciuri, plus un egal și patru înfrângeri, depășind echipe cu state vechi în eșalonul al treilea.

Vă pregătiți pentru a doua parte a competiției. Ce obiectiv au brăniștenii?

- Urmărim o perioadă reușită din punct de vedere al acumulărilor fizice în prima etapă a pregătirilor și cele tehnico-tactice în cea de-a doua. Cu două zile în urmă a avut loc prima întrunire a lotului. A urmat, imediat, vizita medicală, iar în următoarea zi s-a efectuat deja primul antrenament, sub conducerea aceluiași staff tehnic: Ionuț Niculcea (antrenor principal), Alexandru Iliuciuc (antrenor secund). În prima perioadă avem programate cinci ședințe de pregătire pe săptămână, iar pe parcurs acestea vor fi completate cu câteva meciuri de verificare. Vrem ca întreaga campanie a pregătirilor să fie o reușită, care să ne ducă în turneul play-off de patru echipe.

Sunt deja stabilite echipele partenere pentru viitoarele jocuri amicale?

- Avem deja planificate patru asemenea jocuri. Primul va fi cu o fruntașă a Ligii a V-a gălățene - Siretul Cosmești, după care vor urma Dacia Unirea Brăila, Victoria Traian (echipă pe care Braniștea a depășit-o la barajul de promovare din vara trecută - n.r.) și Viitorul Ianca (noua echipă a lui Viorel Tănase - n.r.). După această perioadă, de la mijlocul lunii viitoare, avem programat un cantonament de zece zile în Spania (18-28 februarie). Cele trei echipe cu care mai avem de jucat în campionat sunt: CSM Focșani, CSM. Rm. Sărat (ambele în deplasare) și Dacia Unirea Brăila (acasă).

Să vorbim și despre lotul de jucători. Care-i componenţa lui?

- Acesta cuprinde 19 jucători momentan, pe care dorim să-l completăm cu încă 4-5 seniori și juniori. Avem nevoie de un lot care să ne ajute la calificarea în turneul play-off, obiectiv pentru care mai avem nevoie de minimum patru puncte. Cei 19 jucători sunt: Ursu, Petrea - Popa, Mihai, Gâță, Manea, Voicu, Enache, Hilohi, Năpârlică, Murgoci, Postelnicu, Drăgan, Oniciu, Țicămucă, Dima, M. Cireș, Răducan și Spânache. Nu mai fac parte din lotul nostru, față de prima perioadă a sezonului, portarul Vlasie (plecat la Ianca), Dumitru și Tănasă (la Tg. Bujor), Tarozzi (la Chiscani) și Gherghișan (reziliere de contract).

- Mult succes în îndeplinirea unui obiectiv atât de îndrăzneț!

Citit 963 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2023 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.