BASCHET. Luptă tot mai strânsă pentru calificarea în play-off

BASCHET. Luptă tot mai strânsă pentru calificarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin CSM Galați se află în lupta pentru accederea în play-off, fiind una dintre grupările din Conferința B care are șanse reale de a se clasa între cele mai bune formaţii ale campionatului.

Liga Națională de baschet a pornit cu un format inedit în acest sezon, cu 18 competitoare în două grupe (intitulate conferințe), împărțite în mod echilibrat, luându-se drept criteriu clasarea din sezonul trecut. CSM Galați a fost repartizată în Conferința B, alături de Dinamo, Steaua, Laguna (toate trei din București), CSM Oradea, CSO Voluntari, SCM Timișoara, CSM Constanța și CSM Focșani. Dintre aceste nouă echipe, primele cinci vor accede în partea superioară a campionatului, alături de primele cinci din cealaltă conferință, în timp ce ultimele patru din fiecare parte de tablou competițional urmează să joace în play-out.

Lupta pentru un loc în Top 5, care asigură calificarea în partea superioară a ierarhiei, s-a dovedit a fi mai ascuțită decât s-a preconizat, întrucât CSM Galați a reuşit rezultate surprinzătoare, care o plasează cu șanse de calificare. În afară de Laguna și CSM Focșani, care vor merge în play-out, plus CSM Oradea - cu loc asigurat în play-off, toate celelalte echipe încă își mai fac calcule pentru ultimele două runde. Clasamentul arată astfel: 1. CSM Oradea 27 puncte, 2. SCM Timișoara 23 p, 3. CSO Voluntari 22 p, 4. Dinamo 22 p, 5. CSM Galați 22 p, 6. CSM Constanța 20 p (un meci mai puțin), 7. Steaua 20 p, 8. CSM Focșani 15 p, 9. Laguna 15 puncte.

O victorie le-ar aduce calificarea gălățenilor

CSM Galați mai are de disputat două meciuri în prima fază a Ligii Naţionale: acasă cu CSO Voluntari, sâmbătă, ora 18:30, și în deplasare la SCM Timișoara, în weekendul următor. Dacă gălățenii vor reuși să obțină cel puțin un succes din aceste două partide, atunci au șanse aproape maxime pentru a se califica în Top 5. O altă variantă pentru ca gălățenii să reușească să se califice, chiar dacă nu obțin niciun succes, ar fi ca CSM Constanța să piardă ultimele sale trei jocuri: cu SCM Timișoara (acasă), cu Steaua (deplasare) și Dinamo (deplasare).

Eșec în deplasarea de la Oradea

În etapa intermediară de miercuri seară, CSM Galați a cedat pe terenul liderului grupei, CSM Oradea, scor 86-103. A fost un meci în care gălățenii au reușit să marcheze mult mai multe puncte decât era de așteptat, iar pretențiile pentru a obține mai mult de atât erau nejustificate.

Antrenorul Florin Nini i-a introdus pe teren pe următorii jucători: Gibbs (21 puncte), Petică (14), Nikolici (13), Armus (10), Calenic (10), Prijovici (10), Ciotlăuș (8), Boghean, Mitrovici, Duică şi Gherman.

După lungul drum de la Oradea la Galați, urmează un meci extrem de important, sâmbătă, la Sala Sporturilor "Dunărea", cu CSO Voluntari (considerată a treia favorită la titlu, la startul sezonului).

Citit 633 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2023 07:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.