VOLEI. CS Municipal Arcada, înfrângere la limită

VOLEI. CS Municipal Arcada, înfrângere la limită
Foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele patru echipe din fruntea clasamentului Diviziei A1 de volei masculin au ținut ”capul de afiș” al etapei a XIII-a. S-au înregistrat rezultatele: Dinamo - CSM Arcada 3-2 și SCMU Craiova - Steaua 0-3.

Au fost partide cu influență directă asupra clasamentului, care în acest moment arată astfel: 1. Steaua 35 puncte (37:9), 2. Dinamo 35 p (38:12), 3. CSM Arcada 30 p (34:13), 4. SCMU Craiova 27 puncte.

Întâlnirea din Capitală a fost dominată de miză, fiecare dintre combatante având mare nevoie de punctele puse în joc.

"A fost un joc cu o încărcătură deosebită, miza punându-și amprenta pe desfășurarea sa. Dinamo pornea favorită, din poziția de lider, a avantajului terenului propriu și al unei foarte active galerii. Ambele formații au avut șansa lor, dar cred că până la urmă dinamoviștii și-au valorificat-o mai eficient", ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului Arcada.

Desfășurată pe parcursul a circa trei ore, partida a ținut treaz interesul publicului amator de volei. Totodată, și-a făcut prezența și introducerea, pentru prima dată, a sistemului Challanger (echivalentul VAR-ului din fotbal).

Filmul meciului

Primele două seturi au avut nevoie de prelungiri, 29-27 pentru CSM Arcada, după multe egalități și schimbări de scor pe tabelă. Actul al doilea s-a încheiat cu un scor în oglindă, 29-27 pentru Dinamo, dar setul putea foarte bine reveni echipei noastre, care s-a aflat în avantaj cu patru, cinci sau chiar șase puncte, iar în finalul setului a avut patru mingi de set.

După aceste două acte fierbinți, bucureștenii au continuat cu dezinvoltură, câștigând setul al treilea cu 25-15. A urmat o revenire puternică a elevilor lui Sergiu Stancu, iar aceștia au egalat tabela la seturi, după 25-21 în al patrulea act.

Din păcate, setul decisiv a fost dominat foarte clar de gazde, la finiș Dinamo fiind echipa învingătoare, cu scorul de 15-9.

La CSM Arcada au evoluat toți jucătorii: Talpă, Malescha, Bala, Vilimanovici, Madsen, Sobirov - Kantor (libero), plus Lescov, Rață, Magdaș, Smits, Butnaru și Cristudor.

În celelalte meciuri ale etapei: SCM Zalău - Explorări Baia Mare 3-2, Rapid - Știința București 3-0, Unirea Dej - CSM Constanța 0-3 și ”U” Cluj - CSM Suceava 3-0.

Deplasare în Italia

Duminică seară, delegația CSM Arcada a revenit acasă, luni a făcut două antrenamente, iar marți dimineață are programată plecarea spre Italia. Meciul retur din CEV Cup va avea loc miercuri seară, de la ora 20:30, Piacenza - CSM Arcada (în tur a fost 3-0). După acest meci din cupele europene, cei de la CSM Arcada se întorc la o serie de trei meciuri de campionat într-o săptămână: cu VM Zalău (28 ianuarie), Știința Explorări Baia Mare (1 februarie) - ambele acasă, plus deplasarea din Capitală cu Știința București (4 februarie).

Citit 792 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2023 15:57

2 comentarii

  • postat de Un galatean de departe…
    Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:06
    82.76.59.***
    Bravo baeti, bravo Arcada., ramaneti portdrapelul orasului galati, ramaneti, cei ce fac, ca galatiul, sa fie pomenit in tara si nu numai….
    BRAVO BAETI si bravo celor ce va conduc
    0
    0
  • postat de Suporter
    Luni, 23 Ianuarie 2023 20:05
    89.136.185.***
    Păcat de setul doi. Cu tot respectul pentru antrenor dar la finalul setului doi a greșit tactic. De văzut ce e cu Talpă. A fost talpă. Înălțimea fără pic de energie și fără de orientare înseamnă nimic.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.