FOTBAL. Cum s-au întărit adversarele echipei Oțelul

FOTBAL. Cum s-au întărit adversarele echipei Oțelul
Foto: Alexandru Musi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Lupta pentru accederea în Superligă se anunță mai încinsă ca niciodată, cu primele 11 clasate în cărți pentru ocuparea celor șase locuri de play-off, dintre care doar nouă au drept de promovare.

Între aceste 11 echipe se află și Oțelul (locul al treilea), iar echipele cu șanse la play-off, când mai sunt de disputat doar trei etape până se trage linie, sunt, după cum se arată clasamentul: 1. Steaua 33 puncte, 2. Poli Iași 31 p, 3. Oțelul 31 p, 4. Unirea Slobozia 29 p, 5. Unirea Dej 27 p, 6. Gloria Buzău 26 p, 7. FK Miercurea Ciuc 25 p, 8. Dinamo 24 p, 9. Concordia 23 p, 10. FC Brașov 23 p, 11. CSM Slatina 22 puncte. Dintre acestea, chiar dacă ar ajunge în play-off, Steaua și CSM Slatina nu au drept de promovare.

Iași, Buzău și Miercurea Ciuc, întărite din prima ligă

Trei dintre echipele cotate cu șanse mari înaintea startului de sezon la promovare sunt Poli Iași, Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc. Dintre acestea, doar Poli Iași e cu un picior în play-off, celelalte două mai au de tras pentru a ajunge în această postură. Totodată, aceste trei echipe sunt cele care s-au întărit cu jucători de primă ligă, ceea ce arată intenții serioase în privința obiectivului de a promova.

Poli Iași pare a fi cea mai îndreptățită să spere la accederea în Superligă, după ce a adus mai mulți jucători de acest nivel. Pe lângă Musi, împrumutat de la FCSB (bun și pentru regula U19, impusă la Liga a II-a), pe care l-au dorit și Oțelul și Unirea Slobozia, alte două pretendente la vârf, Iașiul i-a mai adus pe Robert Ion (Farul), Vojtus (Rapid), Itu (CFR Cluj), un fundaș croat din prima ligă (Katanac, de la Varazdin), plus alți câțiva tineri: Istrătie de la Jiul, care a marcat împotriva Oțelului în Cupă, Gău (Viitorul Darabani) și Buțerchi (Dante).

Nici Gloria Buzău nu s-a mișcat rău, cu portarul Rusu (CSU Craiova), Istvan Fulop (Beckescsaba - Ungaria), Goodwin (UTA), de la nivel de primă ligă, plus Răzvan Greu, de la o contracandidată (Unirea Dej), iar la nivel de jucători tineri i-a adus pe Șuteu și Pandele, de la Unirea Constanța.

Fără să impresioneze numeric, FK Miercurea Ciuc s-a orientat doar către jucători de primă ligă: Romeo (”U” Cluj) și Eperjesi (Mekovesd - prima ligă maghiară).

Tot la capitolul plusuri se încadrează FC Brașov, cu Pârvulescu (Gloria Buzău), Dan Spătaru (revenit în fotbalul românesc din Uzbekistan), Dobre (Ripensia) și Diallo (prima ligă finlandeză), dar și Concordia Chiajna, prin Tamaș (Petrolul), I. Popescu (Mioveni), Gașpar (FC Argeș), Niță (Unirea Constanța), S. Pană (Poli Timișoara), Raoul Cristea (Metaloglobus).

Dejul, Slobozia și Dinamo, la polul opus

Fără să impresioneze în campania de transferuri de iarnă figurează alte trei echipe, Unirea Dej, Unirea Slobozia și Dinamo. La Slobozia se mizează mai mult pe omogenitate și au fost aduși doar doi jucători, Mustacă (împrumutat de la Farul, via Concordia) și Peter, atacant de 34 de ani din ligile inferioare ale Suediei.

Unirea Dej n-a adus pe nimeni, iar la Dinamo e haos mare și scandal la ordinea zilei, bucureștenii având și interdicție la transferuri.

Şi CSM Slatina, primul adversar al Oțelului, dar echipă fără drept de promovare, a reușit câteva mutări interesante: Ciocâlteu (Șelimbăr), Plokhotnyuk (Poli Iași), Anghelina (Viitorul Dănești) și Smienov (Republica Moldova). Nici CSM Slatina, nici Steaua nu au drept de promovare chiar dacă se vor califica în play-off.

Oțelul a revenit acasă

În ideea materialului nostru, precizăm că Oțelul a reușit să transfere patru jucători până în prezent, prin sosirile lui Zivulici, Ursu, Cruceru și Chirițoiu. Perioada de transferuri rămâne deschisă pentru aducerea unui nou atacant.

Altfel, gruparea gălățeană a încheiat stagiul de pregătire centralizată de la Vatra Dornei, acolo unde s-a antrenat timp de aproape două săptămâni. Pentru Oțelul urmează un al doilea cantonament, ce se va desfășura în Antalya (Turcia), în perioada 30 ianuarie - 10 februarie. În Turcia vor fi disputate și patru partide de verificare.

Citit 1789 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 13:43

1 comentariu

  • postat de Mario
    Joi, 26 Ianuarie 2023 21:02
    89.137.136.***
    Cred că alți jucători nu mai aduc...dar dacă rămân pe atac...doar cu Chirițoiu...Carjan sau cei 2 puști...care au fost băgați...mai mult ptr a respecta regula under21...e deranj mare...se pare că atacantul de la Selimbar nu mai vine...iar în al 2 cantonament...e greu de crezut că mai vine cineva..at
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.