Final de cantonament pentru Oțelul

Final de cantonament pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gruparea gălățeană a încheiat și cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată al iernii și intră în linie dreaptă pentru abordarea meciurilor din partea a doua a sezonului Ligii a II-a.

Deși s-a mișcat bine pe piața transferurilor, Oțelul n-a reușit încă să își atribuie vreun succes de pe urma meciurilor amicale. Gălățenii au disputat trei partide de verificare în cantonamentul din Antalya (Turcia), unde au remizat de două ori (1-1 cu o echipă din Uzbekistan și 0-0 cu una din Macedonia de Nord – Liga a II-a) și a pierdut o dată. Eșecul a venit în ultimul test, scor 0-2, cu nemții de la Ulm (al patrulea eșalon din Germania). Ambele goluri au picat în prima repriză, iar antrenorul Dorinel Munteanu a folosit următoarea formulă de joc: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Zivulici, Cisotti, Gorovei – Mitoi, Chirițoiu, Ursu. Au mai intrat: Pop – Farcaș, Sîrghi, Adăscăliței, Panait, Ciobanu, Cruceru, Nica, Jardan, Maxim.

Delegația gălățeană a încheiat vineri cantonamentul din Antalya, iar de luni se va pregăti în plan local, urmând să stabilească și un meci amical pentru weekendul următor. Primul meci oficial din 2023 va avea loc pe 25 februarie, în deplasare, cu CSM Slatina. Până la finele sezonului regulat, Oțelul mai are de jucat cu FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare). Apoi se va trece în etapa a doua a campionatului, cu primele șase echipe în play-off și celelalte 14 în play-out. Trupa lui Dorinel Munteanu se află într-o postură favorabilă în clasamentul la zi, pe locul al treilea, cu mari șanse să fie în grupul fruntaș de echipe la capătul sezonului regulat.

”Cupa de Iarnă”, la faza finală

La Galați, în Sala ”Siderurgistul”, ora 14,00, se vor confrunta cele mai bune patru echipe – câștigătoarele grupelor stabilite de AJF. Sunt câștigătoarele primei faze a ”Cupei de Iarnă - Nicolae Rainea”, ediția a zecea, meciuri ce au avut loc la Cudalbi, Matca, Schela și Șendreni. De remarcat că din cele 19 echipe participante (zece din L4 și nouă din L5), calificatele sunt numai din eșalonul superior. De altfel, clasate în frunte și în campionatul județean. Echipele sunt: Voința Cudalbi (antrenor: Gelu Munteanu), Gloria Ivești (Fănică Rusu), Covurluiul Tg. Bujor (Damian Băncilă) și Luceafărul Berești (Ovidiu Lupu).

Amintim și de câteva dintre câștigătoarele anterioarelor nouă ediții: SC Oțelul, Zimbrul Slobozia Conachi, Unirea Braniștea, Valea Mărului și Quantum Club.

”Amicale” pentru Braniștea și Liești

Echipele gălățene din Liga a III-a au programate sâmbătă noi teste. Unirea Braniștea va primi vizita echipei Siretul Cosmești. Meciul are loc pe terenul sintetic din Complexul Sportiv ”Dunărea” (ora 13,00). La rândul lor, jucătorii de la Sporting Liești vor întâlni o colegă de eșalon, pe CSM Focșani, partidă ce va avea loc pe un teren sintetic din Buzău (ora 11,30).  

(Gh. Arsenie, Fl. Radu)

Citit 1429 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 18:27

1 comentariu

  • postat de Mario
    Vineri, 10 Februarie 2023 22:07
    89.137.136.***
    Din păcate...dacă ar fi să ne luăm după rezultate...nu prea e ok...dar ca joc...cel puțin în primele 2 meciuri...au fost ceva ocazii...dar dacă n o bagi în poartă...nu e bine...jocul încă scârțâie...insa să sperăm că până la primul meci oficial...Munteanu va găsi formula perfectă de echipă...ptr că
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.