VOLEI. Dublă victorie gălățeană, dar şi probleme la CSM Arcada

VOLEI. Dublă victorie gălățeană, dar şi probleme la CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cele două echipe ce reprezintă orașul nostru în competițiile naționale au bifat succese importante.

Meciul CSM Arcada – CSM Constanța a fost adjudecat de gazde, cu un scor clar, 3-0. Dar n-a fost deloc simplu, pentru că echipa oaspete a dat o replică dârză, în special în actul al doilea, când a avut minge de set.

Începutul de meci a arătat foarte bine, elevii lui Sergiu Stancu au dominat jocul foarte clar. A fost 4-2, 10-6, 14-7, 18-8, încheindu-se la 25-17, însă, cu ceva mai multă atenție, succesul putea fi mult mai clar.

Surprinzător a debutat setul al doilea, cu oaspeții ”la vedere”, 0-2, 2-5, 6-6. Și aici s-a crezut că totul va intra în normal, dar constănțenii și-au văzut de joc și, pe fondul unor slăbiciuni din partea gălățenilor, s-au dus la 14-18, 17-21. Au avut și minge de set, la 23-24, dar până la urmă, cu un efort suplimentar, campionii de la Arcada au încheiat cu 26-24, după 34 de minute de joc.

Ultimul set a fost conform așteptărilor și după câteva egalități, gazdele au sprintat spre un succes clar: 8-5, 15-9, 21-12, 25-15 și 3-0 la fluierul final.

”Sextetul” de start: Magdaș, Butnaru, Malescha, Bala, Vilimanovici, Madsen (înlocuit după primele schimburi de mingi, acuzând dureri la genunchi, cu Smits) – Kantor (libero). Au mai intrat: Lescov, Talpă și Rață.

Iată și o scurtă declarație a căpitanului Marian Bala. ”Nu am avut deloc un joc ușor, echipa oaspete a luptat pentru o evoluție cât mai bună. Important este că am obținut cele trei puncte, care ne mențin în dispută la vârful clasamentului. Același lucru vom face și în continuare, pentru că ne așteaptă un meci greu, la Steaua – liderul clasamentului – la care vom merge la victorie.”

Probleme de lot la CSM Arcada

Încă de la începutul perioadei de încălzire a fost remarcată lipsa uzbecului Sobirov. Am aflat că sunt unele probleme medicale ce vor fi lămurite în zilele următoare după o riguroasă examinare. Listei absențelor s-ar putea adăuga și Madsen, care, după cum am precizat, a fost schimbat după doar câteva momente de joc, acuzând dureri.

În următoarea etapă - marele derbi cu Steaua, în Capitală. Gălățenii se află pe locul treilea în Divizia A1, la patru puncte de liderul Steaua și la trei de Dinamo (locul 2).

CSU Hygienium, victorie la Brăila

Fetele de la CSU Hygienium au făcut un joc bun la Brăila, unde au învins echipa locală Sport Plus. ”O dispută aprigă, un meci fierbinte, al orgoliilor, încheiat cu succesul nostru la scorul de 3-1 (25-22, 25-19, 20-25 și 25-14)”, ne-a declarat antrenoarea Ileana Berdilă.

Gălățencele au evoluat în formula: Sorina Răileanu, Andreea Stănescu, Ioana Ștefu, Camelia Vasile, Maria Vilău, Alexandra Iordache – Alexandra Iordan (libero). Au mai jucat: Maria Neacșu, Diana Hantău și Cristina Popoiu.

Următorul meci, sâmbătă, acasă, cu CSM Focșani.

Citit 1072 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2023 11:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.