Continuă proiectul pentru un nou teren de baschet

Continuă proiectul pentru un nou teren de baschet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Academia de Baschet Phoenix își continuă demersurile de a strânge suma necesară pentru achiziționarea unui teren modern de baschet, ce urmează a fi montat în Galați, cu disponibilitate gratuită pentru orice doritor.

De mai bine de o lună, Academia de Baschet Phoenix Galați a demarat un proiect de strângere de fonduri pentru un nou teren de baschet, după cum am mai anunțat. Ideea este ca Galațiul să aibă un teren de baschet modern, pe care accesul să fie gratuit şi unde Academia Phoenix să organizeze mai multe acțiuni de sport de masă, de la cele mai mici vârste până la adulți. Suma necesară achiziționării unui astfel de teren este de 20.000 de euro, iar ideea inițială a fost de a se strânge banii prin donațiile de 3,5 la sută din impozitul pe venit al fiecăruia. Dar donațiile pot fi făcute și direct în cont bancar, pentru cei care doresc să contribuie.

"Nicidecum nu renunțăm la ideea noastră de a achiziționa un teren de baschet nou pentru comunitatea gălățeană, ci dimpotrivă. Am început să primim sprijin din partea multor gălățeni, unii dintre ei stabiliți peste hotare, pentru că până la urmă proiectul va fi accesibil pentru toți copiii Galațiului și nu numai. Le mulțumim tuturor pentru aportul de până acum și apelăm în continuare la toți cei care pot să ne sprijine. Vom dovedi că va fi ceva de succes, pentru că, pe lângă montarea unui nou teren, venim cu multiple acțiuni de sport de masă și nu numai", ne-a spus Florin Nini, președintele Academiei de Baschet Phoenix.

Cei care doresc să doneze, fie că e vorba de persoane fizice, fie că e vorba de persoane juridice (firme, asociații etc.) o pot face în contul RO95 RNCB 0748 1542 1903 0001. De asemenea, prin pagina de Facebook Phoenix Galați, se poate găsi îndrumare pentru eventuale contracte de sponsorizare sau către formularul pentru donaţia făcută din impozitul pe venit.

Florin Nini a adăugat că Primăria Municipiului Galați și Consiliul Local Galaţi au oferit sprijin financiar clubului în ultimii ani, dar că dorește ca în acest proiect să fie implicați și oamenii comunității. "Ştiți cum este la noi, când nu faci nimic, zice lumea că de ce nu faci, iar când faci, vine câte unul și îți reproşează că de ce faci așa. Noi ne-am propus ca acest proiect să fie al comunității, pentru că am întâlnit mulți iubitori de baschet și de sport care s-au arătat dispuși să contribuie. Până la urmă, terenul va fi al tuturor celor care doresc să beneficieze de el fără costuri", a explicat Florin Nini.

Trei juniori gălățeni, la lotul național

Academia de Baschet Phoenix se poate lăuda în această perioadă cu trei sportivi convocați la o acțiune a lotului național de juniori U16. Este vorba despre Cosmin Buboiu, Matei Șorodoc și David Brăilescu. De asemenea, Sebastian Boghean a evoluat în European Youth Basketball League pentru o formaţie germană și a fost ales în echipa turneului. Boghean și Buboiu, produse ale Academiei de Baschet Phoenix, sunt componenți și ai lotului de seniori de la CSM Galați.

Citit 889 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2023 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.