Probleme financiare la Oţelul, în aşteptarea banilor de la bugetul local

Probleme financiare la Oţelul, în aşteptarea banilor de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere sportiv, dar are de suferit la capitolul financiar - fapt semnalat chiar de managerul tehnic Dorinel Munteanu.

Oțelul este ca și calificată în faza de play-off din Liga a II-a, când mai sunt de disputat doar două meciuri până la finalul sezonului regulat. Gruparea gălățeană se află pe locul al treilea, cu 32 de puncte, cu două mai puțin decât Steaua și Iași (primele două clasate), plus un avans confortabil față de echipele din afara zonei de play-off. Cu toate acestea, situația nu este deloc fericită din punct de vedere financiar. Acest aspect a fost semnalat chiar de către Dorinel Munteanu, managerul tehnic al grupării roș-alb-albastre. "Avem ceva restanțe, suntem finanțați de la bugetul local, de la Primărie. Am discutat cu domnul primar, ne-a asigurat de sprijinul lui. Jucătorii au înțeles situația, iar atunci când vor intra banii, vor fi plătiți", a spus Munteanu.

Dosarul Oțelului a fost acceptat, dar procedura e de durată

Banii de la bugetul local al municipiului Galați reprezintă principala sursă de finanțare pentru Oțelul. Cum birocrația face ca bugetul local alocat să fie mai târziu repartizat, deși este pentru anul calendaristic în curs, s-a produs un blocaj în bugetul gălățenilor.

Vestea bună este că dosarul Oțelului a fost acceptat de către Comisia de specialitate, cu un punctaj de 77 puncte, iar gruparea gălățeană se așteaptă să primească circa 2,5 milioane de lei (aproximativ jumătate de milion de euro). Sumele exacte vor fi votate la următoarea ședință de Consiliu Local, iar până atunci se vor stabili exact și sumele propuse. Ședința ordinară de CL va avea loc în ultima săptămână a lunii martie. După aceea, dacă votul va fi favorabil pentru finanțarea cluburilor sportive în baza proiectelor depuse, mai durează circa două săptămâni până se îndeplinesc și celelalte formalități: semnarea contractului, depunerea și aprobarea cererii pentru obținerea primei tranșe, acordarea propriu-zisă a primei tranșe. Pentru că suma aprobată nu va fi virată integral în cont, ci în cel puțin trei tranșe, dar de cele mai multe ori se ajunge la mai mult de atât, din lipsă de lichidități.

Astfel, s-ar putea ca abia la jumătatea lunii aprilie să ajungă primii bani pe care îi va primi Oțelul de la bugetul local, perioadă în care jucătorii vor avea de participat la competiție cu conturile goale, chiar la meciurile de promovare.

Singurul lucru care ar putea să grăbească lucrurile ar fi o ședință extraordinară a Consiliului Local, ce ar putea avea loc oricând, de săptămâna viitoare, dacă este specificată urgența. Ceea ce ar grăbi procedurile și s-ar putea ca până la finalul lunii martie să se deblocheze și situația financiară de la Oțelul. Momentan nu există nicio confirmare referitoare la o eventuală ședință extraordinară, iar varianta rămasă în picioare este cea a alocării sumelor abia în ședința de la finalul lunii martie.

Citit 5107 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 06:16

8 comentarii

  • postat de Ion
    Sâmbătă, 04 Martie 2023 18:26
    46.97.176.***
    Sponsori, alți iubitori de fotbal nu sunt?
    În general, echipele de fotbal sunt private, fonduri private.
    Indienii nu dau nimic?
    Să punem la impozite un spor de ceva la sută pentru Oțelul sau chetă la alimentară.
    Nu merge așteptând numai de la stat, ăla e sport de masă, nu performanță.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Marți, 28 Februarie 2023 18:13
    5.13.195.***
    @Mario: daca nu se poate performanta fara bani, cum dracu se face ca pana sa ajunga la o echipa mai acatari mananca terenul si apoi cand dau de bani nu mai pot avea ACEIASI performanta? Aroganta si besinile din cap nu le mai permit sa performeze. Sa arate ca au o forma buna daca vor mai mult si sa p
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 28 Februarie 2023 11:43
    89.137.136.***
    Paaai...frate asta e realitatea...și n au curaj s o spună la tv sau în mass media...indienii nu dau nici un ban la echipă punct...lăsați vrăjeală asta ieftină că s au dat și s au cheltuit aiurea...nu...toți de la club...inclusiv Munteanu au recunoscut...că sunt probleme cu banii...că vrea să vb cu p
    0
    0
  • postat de Relache
    Marți, 28 Februarie 2023 10:12
    194.105.20.***
    Postat de Veniți vineri pe stadion!!! Mister, Liberty si-a respectat contractul de sponsorizare. Nu te gandi ca acolo e sac fara fund. Stadionul este in transformare, este decent la aceasta ora tinand cont de felul cum era acum cativa ani. Restul a depins de felul in care bugetul a fost administrat.
    0
    0
  • postat de Doru
    Marți, 28 Februarie 2023 07:24
    95.76.37.***
    Foarte multi sefi la Otelul, asta inseamna salarii multe si bune
    cantonament scump in Antalia, fara niciun fel de noima
    se puteau pregati si-n tara si cred ca jucau si mai multe amicale.
    Sponsor doar cu numele si multi jucatori care sunt platiti degeaba.
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Marți, 28 Februarie 2023 06:16
    86.124.201.***
    asa cum au avut grija de salariile politistilor local si ale lor in primarie, sa rezolve urgent si banii pentru club.
    0
    0
  • postat de Veniți vineri pe stadion!!!
    Marți, 28 Februarie 2023 00:09
    46.97.176.***
    Liberty sponsor principal și Otelul așteapta bani publici pentru supraviețuire?

    Poate ne lămurește cineva în ce consta sprijinul sponsorului principal. Inceputul parea promițător, se discuta de 1 milion Euro, de modernizarea si rebranduirea stadionului in Liberty Galati Arena.
    S-a ales praful de
    0
    0
  • postat de Gigel
    Luni, 27 Februarie 2023 19:22
    5.13.195.***
    Si suporterii sunt in asteptarea rezultatelor. Bune daca se poate. Ca sa alergi si sa te pregatesti nu trebuie milioane. Teren ai, mingi ai sa vrei mai trebuie si sa mai lasi din rasinile din cap/
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.