Final fierbinte pentru CS Municipal Arcada

Final fierbinte pentru CS Municipal Arcada
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru gălățenii de la CSM Arcada, finalul acestui sezon va fi unul foarte solicitant. După patru titluri consecutive de campioană a României, a apărut și această situație în care echipa noastră nu se mai află în fruntea clasamentului.

Dar iată cum se prezintă prima parte a clasamentului, care ne interesează în perspectiva fazei de play-off: 1. Steaua 55 puncte, 2. Dinamo 54 p, 3. CSM Arcada 45 p, 4. SCMU Craiova 42 p, 5. Rapid 37 p, 6. Zalău 33 p, 7. Știința Explorări Baia Mare 30 p, 8. CSM Constanța 24 puncte.

Am adus în lumina tiparului primele opt echipe ale campionatului Diviziei A1, cele care se vor întrece la finele sezonului regulat în faza de play-off pentru desemnarea noii campioane. În această fază, modificată față de edițiile precedente, apare și perspectiva favorabilă echipelor care n-au punctat foarte mult, cum e cazul gălățenilor, întrucât efectul punctelor acumulate până acum dispare, toate echipele pornind de la zero. Așa cum se prezintă lucrurile în clipa de față, sunt șanse minime de schimbare a acestei ierarhii, chiar dacă mai sunt de disputat jocurile a două etape. CSM Arcada are un meci amânat și va juca de trei ori în acest final de sezon.

Noul sistem va conduce la împerecherea locurilor 1 vs. 8, 2 vs. 7, 3 vs. 6, 4 vs. 5, în format eliminatoriu. În acest context, CSM Arcada ar avea de jucat cu echipa din Zalău sau cu Rapidul, dacă va pierde ultimele două meciuri (are de jucat cu Dinamo și Zalău).

Turneul play-off cuprinde câte trei meciuri pentru fiecare echipă, învingătoarea fiind determinată după câștigarea a două partide. Apoi, cele mai bune patru formații vor juca în sistem de semifinale și finale, pentru a se stabili ierarhia finală a clasamentului.

CSM Arcada, la ultimele trei examene

Până la capătul sezonului regulat, campionii vor juca miercuri, ora 18,00, cu SCMU Craiova. Un adversar tradițional, după care, peste 48 de ore, vineri și sâmbătă, va disputa o dublă în Ardeal, cu Unirea Dej și ”U” Cluj.

Întâlnirea cu oltenii de astăzi se anunță interesantă, cu miza pentru gălățeni de a păstra locul al treilea. Ambele echipe prezintă în arenă jucători valoroși, experimentați, componenți ai lotului național - pe care îl ”păstorește” chiar Sergiu Stancu (antrenorul CSM Arcada), selecționerul ”tricolorilor”.

Publicul își dorește să vadă la meciul de la Sala Sporturilor "Dunărea" un spectacol agreabil, iar punctele să rămână la Galați. De menționat că echipa gălățeană are câteva probleme de lot.

Așadar, CSM Arcada - SCMU Craiova se joacă de la ora 18,00, sub comanda cuplului bucureștean de arbitri Bogdan Stoica - Cristian Cristea (observator FRV - Traian Marinescu, București).

Sobirov, șase săptămâni pe tușă

Sobirov (32 ani, 2,09 m) se află într-o perioadă mai puțin fericită a carierei sale. Cu două săptămâni în urmă, a acuzat unele dureri, a fost lăsat pe tușă, iar la examenul amănunțit s-a constatat că uzbecul nostru are serioase probleme medicale. Săptămâna trecută a ajuns la clinica din Tg. Mureș, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de menisc. Operația a fost trecută cu bine, iar acum Sobirov se află la Galați, în recuperare. Acest lucru va dura circa șase săptămâni, iar postul său - centru - va resimți din plin lipsa acestui valoros jucător.

Citit 902 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 12:13

2 comentarii

  • postat de Un galatean…
    Miercuri, 01 Martie 2023 15:40
    82.76.59.***
    Hai baieti , ramaneti cei mai buni…pentru steaua si dinamo pompeaza tot bucurestiul, voi, doar arcada, dar sunteti echipa ce mai face sa se auda de galati, si asta, de ani buni, BRAVO BAETI.
    0
    0
  • postat de Un galatean…
    Miercuri, 01 Martie 2023 15:38
    82.76.59.***
    Hai baieti , ramaneti cei mai buni…pentru steaua si dinamo pompeaza tot bucurestiul, voi, doar arcada, dar sunteti echipa ce mai face sa se auda de galati, si asta, de ani buni, BRAVO BAETI.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.