Gălăţenii meritau un egal…

Gălăţenii meritau un egal…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concordia Chiajna – FCM Dunărea 2-1 (1-1)

Programat la Dolcesport, meciul dintre Concordia Chiajna şi FCM Dunărea Galaţi s-a disputat ieri, la orele prânzului. Un meci interesant, cu două echipe „înnobilate” cu câţiva jucători recunoscuţi, precum Eugen Trică, Iencsi, Oae, la gazde, respectiv Mindileac, Pribac, Velescu sau Cârjan – la oaspeţi.

Cele două formaţii nu s-au menajat, dând de lucru portarilor. Scorul a fost deschis în min. 16, când în urma unei lovituri de colţ Chiţu a trimis balonul „la vinclu”, de la 14 metri. Până în minutul 44 au mai încercat poarta Trică, Pribac şi Cristescu, însă apărările au fost la post. Când mai era un minut până la pauză, Dunărea obţine un corner, balonul a fost recentrat în careu, de Cioinac, şi Cârjan, înscrie cu capul, din şase metri.

La reluare aspectul jocului nu se schimbă, ambele echipe încercând desprinderea. În min. 55 Cristescu s-a aflat aproape de gol, dar defensiva rezolvă in extremis, în alte situaţii ratând Pribac şi Cârjan. După numai două minute, Trică va fixa tabela la 2-1, olteanul înscriind tot în urma unei lovituri de colţ, deşi a avut în faţă nu mai puţin de trei adversari!

Oaspeţii operează două modificări, Pribac nu reuşeşte să fructifice din opt metri, pentru ca în min. 82 să se consume o nouă fază periculoasă la poarta gazdelor, care acordă corner. Peste trei minute, Samoilă (patronul Concordiei) îşi salvează echipa de la un gol ca şi făcut, la acţiunea lui Cârjan. Ar fi fost un gol pe deplin meritat, după aspectul general al meciului.

Antrenorul Viorel Tănase ne-a declarat că este mulţumit de atitudinea jucătorilor, iar elevii săi ar fi meritat cel puţin un egal. „Gazdele ne-au surprins la fazele fixe, iar în ultimele zece minute au refuzat, realmente, jocul! Este un rezultat nedrept. Noi am creat multe ocazii, dar încă suferim la finalizare…”

A arbitrat o brigadă constănţeană: Dragoş Teodor – Sebastian Stoianov şi Paul Dimancea; rezervă – Dan Botescu, din Bucureşti.

Dunărenii au evoluat în formula: Mindileac – Cristescu, Marin (State), Velescu (căpitan), D. Popescu – Munteanu, Cioinac, Pribac, Cristea (Chelaru) – Enache (Grosu), Cârjan.

După acest meci, FCM Dunărea a acumulat trei puncte şi se află pe locul al VI-lea (golaveraj 2-2) şi zero la „adevăr”.

În etapa viitoare, dunărenii vor primi vizita „mânjilor” de la Steaua II, bineînţeles dacă Gigi Becali nu-i retrage din campionat.

* Miercuri, 8 septembrie, este programată etapă în „Cupa României”, când Dunărea va primi vizita celor de la Delta Tuclea (Stadionul „Dunărea”, ora 16.30).

Citit 702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.