VOLEI. „Vom aborda meciurile cu atitudine de învingători”

VOLEI. „Vom aborda meciurile cu atitudine de învingători”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În acest sezon, CSM Arcada a avut multe momente de vârf, cu meciuri extrem de solicitante. Astfel de jocuri se vor derula și în perioada următoare, iar echipa noastră va trebui să le facă față.

Începutul a fost făcut cu SCM Zalău, meci câștigat in extremis, cu 3-2 (în play-offul din Divizia A1), iar în acest weekend vor avea loc examenele decisive din "Cupa României". Echipa gălățeană s-a calificat în această ultimă fază, după ce a eliminat-o pe ”U” Cluj. Acum, gălăţenii au de luptat cu echipe de top ale voleiului masculin, Steaua, Dinamo și SCMU Craiova. CSM Arcada urmează să susțină primul meci sâmbătă, ora 19,00, cu Dinamo, iar în cealaltă semifinală se joacă Steaua - SCMU Craiova (ora 16,00). Învingătoarele se vor întâlni duminică (ora 17,00), în marea finală, pentru cucerirea prețiosului trofeu.

CSM Arcada este obișnuită cu meciurile dificile și l-a pregătit cu cea mai mare atenție și pe cel cu Dinamo.

"Va fi un meci crâncen, pe muchie de cuțit, în care se va impune echipa care va greși mai puțin. La fluierul final, sper ca aceea să fie a noastră”, ne-a spus antrenorul gălățean Sergiu Stancu, înainte de a pleca la Brașov, unde se va desfășura turneul final al ”Cupei României”.

Lotul gălățean se va deplasa vineri către orașul de sub Tâmpa, iar seara, de la ora 18,00, va avea loc antrenamentul oficial. Meciul cu Dinamo e programat sâmbătă, de la ora 19,00, după ce dimineață va fi programată o altă ședință de pregătire.

Sergiu Stancu, încrezător în echipa sa

”Va fi un final fierbinte de sezon, în care concentrarea, determinarea și atitudinea de învingători vor fi decisive. Vom aborda meciurile în această manieră. Într-adevăr, avem un final de sezon deosebit de dificil, dar și de important. Am început turneul play-off cu o victorie, ce-i drept obținută foarte greu, dar cu atât mai prețioasă. Și mai avem destule examene până la fluierul final. Deocamdată, ne interesează foarte mult jocurile de Cupă. O întâlnim, în semifinale, pe Dinamo, cu care am dus atâtea dispute, o echipă puternică cu mulți internaționali, precum Bela Bartha, Mihalcea, Cherbeleață. Ținem foarte mult să cucerim acest trofeu, ca și titlul de campioni, cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Dar, pentru început, să aducem Cupa la Galați! Pentru acest lucru, niciun efort nu-i prea mare. Ne vom concentra permanent, vom face tot ce-i posibil pentru a încheia învingători. Trebuie să trecem de Dinamo și apoi să jucăm cât mai bine în finală, cu Steaua sau Craiova", a fost declarația prof. Sergiu Stancu.

Iată lotul gălățenilor: Bala, Butnaru, Rață, Lescov, Talpă, Smits, Malescha, Magdaș, Madsen, Vilimanovici, Mihălescu, Kantor, Cristudor. Lipsește trăgătorul Sobirov, aflat în perioada de recuperare la Galați.

Au fost stabiliți și arbitri care vor împărți dreptatea: Paul Szabo (Oradea) - Valentin Besoi (Rm. Vâlcea) la Dinamo - CSM Arcada, Benone Vișan - Bogdan Stoica (ambii București) la Steaua - Craiova.

Citit 832 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 04:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.