VOLEI. Spectacol de gală în semifinalele „Cupei României”

VOLEI. Spectacol de gală în semifinalele „Cupei României”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Semifinalele actualei ediții a popularei competiții naționale "Cupa României" promiteau meciuri de calitate, dar ceea ce au oferit cele două confruntări a depășit întru totul așteptările.

Atât Steaua - CSMU Craiova, cât și, în special, CSM Arcada - Dinamo au fost două meciuri de gală, spectatorii prezenți în Sala Sporturilor din Brașov, cât și amatorii de volei din fața televizoarelor au fost mulțumiți de prestația celor patru echipe. Toate merită aprecieri depline pentru cele zece seturi disputate la cea mai înaltă tensiune, pe parcursul a peste cinci ore.

CSM Arcada - Dinamo a fost un meci dens, cu dispute fierbinți desfășurat pe parcursul a peste două ore și jumătate. A învins echipa mai hotărâtă, mai stăpână pe situație în momentele decisive. Și aceea a fost gruparea din Galați, care a demonstrat multă atitudine și dăruire. A fost 3-2, într-un meci echilibrat. CSM Arcada a condus cu 1-0 și 2-1 și a reușit să-și aproprie victoria în decisiv. Pe seturi: 25-18, 21-25, 25-20, 18-25 și 15-10. Meritul este al întregii echipe, bine îndrumată și strunită de stafful tehnic condus de Sergiu Stancu. Formația care a dominat ultimele patru campionate și-a demonstrat superioritatea și de această dată.

Arcada a început cu ”sextetul”: Bala, Talpă, Butnaru, Lescov, Malescha, Madsen - Kantor (libero). Pe parcurs au intrat și ceilalți jucători: Rață, Vilimanovici, Smits, Cristudor, Magdaș și Mihălescu.

Fără cusur, arbitrajul condus de orădeanul Paul Szabo, secondat de V. Besoi.

Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: "O victorie meritată, muncită, după o dispută foarte echilibrată încheiată cu un set dominat categoric. Felicit toți jucătorii pentru prestația la un înalt nivel."

* În cealaltă semifinală, Steaua - Craiova, jucătorii echipei oltene, porniți cu șansa a doua, s-au descurcat foarte bine într-un final dramatic, în care bucureștenii au avut patru mingi de meci. Scorul a fost 2-3 (22-25, 25-20, 22-25, 25-23, 15-17).

Citit 647 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.