Premieră jucată cu casa închisă la „Gulliver”

Premieră jucată cu casa închisă la „Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul pentru Copii și Tineret "Gulliver" iese la rampă cu cea mai nouă producţie, spectacolul "Alice în Wonderland (Ţara Minunilor)", care are premiera sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 18,00.

"Este un caleidoscop impresionant de mijloace de expresie artistice și ipostaze scenice inedite și surprinzătoare, coordonate de regizoarea spectacolului, Ana Crăciun Lambru, care semnează, de asemenea, textul și versurile ce stau la baza acestei puneri în scenă. Îmbinând fascinația aparte a teatrului de umbre cu muzica live, arta mânuirii păpușilor cu secvențe dinamice de expresivitate corporală, completată de interpretarea artistică, jocul păpușilor cu elemente de proiecție și video mapping, universul lui «Alice în Wonderland» e încărcat de simboluri, mesaje și, mai presus de toate, de emoție și simțire", spune despre spectacol Laura Cristea, responsabilul de relaţii cu publicul.

Elementele de decor realizate de scenografa Elena Iorga se împletesc perfect cu puterea de sincronizare a întregii echipe "Gulliver". Spectacolul include întreg colectivul artistic al teatrului, aducând în scenă o distribuție numeroasă: Elena Emandi, Adina Ariton, Andrei Ciugulea, Cosmin Cosma, Miruna Dobrotă, Andrei Dombrovschi, Aurelian Iorga, Nicole Lungu, Andrei Midișan, Nicoleta Miru-Cosma, Eduard Șișu, Valeria Taban, Lică Dănilă, Elena Marin, Ramona Păuc, Gina Geru.

Elementele de video mapping realizate de Andrei Cozlac, împreună cu Radu Marțin și Ivona Dorohoianu, conferă o atmosferă aparte, întregind universul încărcat de emoții al lui Alice, asigurând, totodată, stilul modern, puternic electrizant al spectacolului. La aceasta contribuie, în egală măsură, muzica originală creată de Andrei Midișan, care adaugă vibrație și cadență distinctă poveștii.

Accentele de culoare și tonul avangardist sunt punctate original de Alexandra Budianu, cea care a realizat conceptul păpușilor și costumele din spectacol.

Pentru premiera de sâmbătă s-au vândut deja toate biletele, fapt ce confirmă, o dată în plus, interesul de care se bucură tema acestuia, una foarte sensibilă, dar la fel de necesară, anume fenomenul bullying şi modul în care afectează dezvoltarea adolescentului, starea de sănătate mentală şi emoţională a acestuia.

"Alice în Wonderland" este destinat spectatorilor cu vârste de peste 10 ani şi face parte din seria montărilor pentru tineri şi adolescenţi, care adaugă repertoriului teatrului o piesă  modernă, în ton cu cele mai avangardiste tendinţe în domeniu.

Citit 4825 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2023 07:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.