Cum arată finalul de sezon pentru echipele gălățene

Cum arată finalul de sezon pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Galațiul este oraș de top în sport, cu reprezentare la nivel național ca număr de echipe de seniori, iar grupările reprezentative din județul nostru se apropie de capătul ediției de campionat 2022-2023. În cele ce urmează, vom prezenta succint în ce stadiu se află fiecare dintre acestea pe final de sezon.

Oțelul, favorită la promovare

Începem cu Oțelul, echipa care stârnește cel mai mare interes, având peste 9.000 de spectatori la fiecare meci de pe teren propriu. Aflată în Liga a II-a de fotbal, din postura de nou-promovată, echipa roș-alb-albastră se află într-o poziţie favorabilă în privinţa șanselor de accedere în Superligă. Oțelul s-a calificat în play-off și are patru puncte avans față de echipele din spatele său, care îi pot amenința locul actual de promovare directă, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo. Oțelul va juca joi seară, acasă, cu Steaua, după care urmează deplasare la Dinamo, acasă cu Gloria Buzău și deplasare la Dej, iar apoi returul.

United, în semifinalele Ligii I

Deși a ratat șansa de a câștiga pentru a doua oară la rând trofeul "Cupei României", United are asigurată calificarea de pe primul loc în fazele semifinale ale Ligii I de futsal. Gălățenii au câștigat luni, la Cluj-Napoca, în fața echipei din localitate, scor 16-1, adjudecându-și matematic fotoliul de lider. Din sezonul regulat mai este de disputat un singur meci, joi seară, la Galați, apoi United are de așteptat să vadă ce echipe din play-off vor accede în semifinale, pentru a-și afla adversarul.

CSM Arcada, șanse mici la titlu

Sezonul actual a fost unul al dezamăgirilor pentru CSM Arcada în plan intern, iar finalul nu pare să fie deloc favorabil gălățenilor pentru a câștiga titlul de campioni pentru al cincilea an consecutiv. Arcada a pierdut recent în finala "Cupei României", 1-3 cu SCMU Craiova, iar în campionat are de jucat al treilea meci al seriei cu VM Zalău. După 1-1 la general, în weekend se joacă, la Galați, calificarea în semifinale, acolo unde pe Arcada o așteaptă Dinamo. Parcursul este foarte greu, iar la ceea ce a arătat până acum sunt șanse mici pentru a se contura un nou titlu la volei masculin pentru Galați în acest sezon.

Baschet și hochei, în afara play-off

Baschetbaliștii de la CSM Galați au avut un sezon cu rezultate peste așteptări, având victorii cu Steaua (de două ori), Timișoara, Voluntari sau Constanța - echipe cu posibilități mult mai mari, dar prin prisma formatului au ratat calificarea în play-off. Această ratare a venit cu un eșec în ultima secundă, la Timișoara, iar acum CSM Galați joacă în grupa a doua, unde duce lupta cu Petrolul Ploiești pentru șefie. Următorul meci este sâmbătă, la Galați, cu CSM Tg. Mureș.

Nici echipa de hochei de la CSM Galați nu și-a făcut loc în Top 4, fiind în afara pozițiilor de play-off. Primele patru echipe - care vor juca în faza următoare - sunt Corona Brașov, ACSH Gheorgheni, Steaua și SC Miercurea Ciuc.

Handbalul și fotbalul feminin - la retrogradare

Orizontul nu este deloc plăcut pentru CSM Galați (handbal feminin) și FC Universitatea (fotbal feminin) - ambele fiind condamnate la retrogradare. În ”Liga Florilor” (handbal), nivelul financiar extrem de ridicat al competitoarelor și proiectul de a miza pe jucătoare tinere la Galați nu au mers mână în mână, iar CSM a scos un singur punct până acum. Restul meciurilor de campionat se vor disputa doar pentru că trebuie, dar retrogradarea e deja semnată.

Tot cu un punct se prezintă în faza de play-off în Liga I de fotbal feminin și FC Universitatea, cu șanse de a rămâne în elită doar ca anul trecut, când a beneficiat de nevoia federației de a ”umple” cu echipe primul eșalon.

Lieștiul și Braniștea - evoluţii bune

Din județ mai avem două reprezentante în competiții naționale de fotbal, Sporting Liești și Unirea Braniștea (Liga a III-a). Unirea a prins un loc în play-off și ar putea ajunge la barajul de promovare în Liga a II-a, dacă se va clasa între primele două după disputarea celor nouă etape. Iar Lieștiul a avut o bună participare de la venirea pe bancă a lui Cătălin Savu și va lupta pentru o clasare între primele două din play-out.

Nimic nou din spate

În competițiile din eșaloanele inferioare nu vine nicio echipă nouă din spate. CSU Hygienium, la volei feminin, nu are drept de promovare în acest an, după ce n-a respectat promovarea din sezonul trecut, iar CSU Galați la handbal masculin e în faza de play-off tineret. Tot la handbal, dar la feminin, există echipa a doua a CSM Galați - fără drept de promovare.

Altfel, echipa de rugby de la CSM Galați, de asemenea cu reprezentare națională, are un calendar competițional diferit față de cele de mai sus și momentan nu se pot trage concluzii.

Citit 1372 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 07:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.