FOTBAL. Dispute dificile pentru echipele gălățene

FOTBAL. Dispute dificile pentru echipele gălățene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Unirea Braniștea și Sporting Liești au susținut primele partide din faza a doua a Ligii a III-a. Contactul nu a fost deloc ușor, ambele adversare ridicându-le multe probleme.

Unirea a jucat în play-off cu echipa de pe locul 2, Metalul Buzău, în fața căreia a cedat, la scorul de 0-2. Soarta meciului s-a decis, practic, în primul mitan, când gazdele au înscris ambele goluri - unul din lovitură liberă. În repriza a doua, jocul a arătat mai mult echilibru, oaspeții au îndrăznit mai mult, prin Răducan, Enache sau Docuz, iar acțiunii lui Spânache i s-a opus bara. Ionuț Niculcea a început cu: Ursu - Mihai, Gâță, Enache, Hilohi - D. Cireș, Murgoci - M. Cireș, Răducan, Țicămucă - Docuz. Au mai jucat: Popa, Gherase, Țopa, Spânache și Duțu.

Săptămâna aceasta se va desfășura ciclul normal de antrenamente, la care va participa și Năpârlică - absent în ultima perioadă. Va lipsi, în schimb, fundașul central Voicu - indisponibil pentru mai multă vreme. În meciul al doilea, brăniștenii se vor deplasa la Aerostar Bacău (locul 4).

Sporting Liești a tratat cu oarecare ușurință duelul cu Voința Limpeziș și a avut destule probleme. A fost condusă la pauză de echipa buzoiană, fiind nevoită să facă mari eforturi pentru a se impune. Scorul a fost 2-1 (0-1).

"Important, până la urmă, este că cele trei puncte au rămas la Liești. A fost un meci încins, cu momente fierbinți și cu trei eliminări: Mihu, de la noi, plus doi jucători de la Voința", ne-a spus antrenorul Cătălin Savu.

Per ansamblu, lieștenii au meritat victoria, ei dominând majoritatea meciului. Au avut o bară prin Costea, plus câteva oportunități clare, prin același Costea, Iordache și Chiriac. Victoria a fost concretizată foarte târziu, prin Mihu (min. 85) - care a transformat un penalti, pentru fault la Dima, și Costea (min. 89) - după o pasă decisivă primită de la Iordache.

Sporting s-a confruntat, și de această dată, cu patru indisponibilități, iar Iacob a intrat nerefăcut complet. Echipa aliniată: Cilighidreanu - Ștefănescu, Cucu, Crihană, Dima - Chiriac, Iordache, Mihu, Al. Stan - Costea, Grigoraș. Au mai intrat: Călin și Iacob.

Următorul meci, în deplasare cu CSM Focșani.

Program stabilit pentru Oțelul

După ce a câștigat cu 3-2, în etapa a doua din play-off, cu Steaua, programul Oțelului continuă cu alte două dueluri foarte importante. Mai întâi, joacă în deplasare la București, pe Stadionul "Arcul de Triumf", cu Dinamo (vineri, 7 aprilie, de la ora 20:30). După mai puțin de o săptămână, Oţelul revine la Galați, pe propriul stadion, pentru meciul cu Gloria Buzău. Întâlnirea cu buzoienii a fost programată joi, 13 aprilie, de la ora 20:00.

Gheorghe Arsenie, Florin Radu

Citit 1126 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.