Se anunță meciuri din ce în ce mai grele pentru Oțelul

Se anunță meciuri din ce în ce mai grele pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Gruparea gălățeană intră într-o perioadă de cinci etape, dintre care patru meciuri sunt în deplasare, în care trebuie să-și mențină avansul față de urmăritoare.

Cele trei puncte obținute cu Steaua, scor 3-2, în a doua etapă de play-off, au avut menirea de a trece cu bine peste încă o etapă din play-off, când mai sunt opt runde de disputat. Din păcate, în afară de egalul dintre Poli Iași - Gloria Buzău 1-1, Oțelul n-a putut beneficia de un rezultat bun și la Unirea Dej - Dinamo (0-3). Astfel, clasamentul se prezintă cu un avans de patru puncte pentru gălățeni în lupta pentru promovarea directă: 1. Poli Iași 44 puncte, 2. Steaua CSA 32 p, 3. Oțelul 39 p, 4. Dinamo 35 p, 5. Gloria Buzău 33 p, 6. Unirea Dej 32 puncte.

Pentru Oțelul, care are patru puncte avans față de Dinamo și șase față de Gloria Buzău, urmează cea mai importantă serie de meciuri din acest play-off. Mai întâi, este vorba despre "dubla" cu principalele contracandidate, Dinamo și Gloria Buzău, după care vine o serie de trei deplasări consecutive, la Unirea Dej, Poli Iași şi Steaua.

Primul meci, cel cu Dinamo, se joacă vineri, 7 aprilie, de la ora 20,30, pe Stadionul "Arcul de Triumf" București. Cel cu Gloria Buzău e la Galați, pe Stadionul "Oțelul", joi, 13 aprilie, de la ora 20,00. Dacă Oțelul va reuși să scoată cel puțin câte un rezultat de egalitate cu fiecare dintre ele, ar putea să mențină distanța de minimum patru puncte față de ambele, cu șase etape rămase de disputat.

Trei deplasări consecutive

Dacă la începutul turneului play-off, Oțelul a beneficiat de faptul că a jucat două partide pe teren propriu, iată că în intervalul etapelor 5-7 sunt trei deplasări de disputat. Puse la grămadă cu cele două meciuri cu adversari direcți din următoarele două, sunt în total patru deplasări în cinci runde. Această perioadă poate defini statutul Oțelului în privința luptei pentru promovare. Cum Steaua CSA nu are dreptul de a juca în prima ligă, locurile 1 și 3 de acum sunt direct de promovare, iar 4 și 5 de baraj cu echipele de pe 13 și 14 din Superligă. Oțelul a acumulat doar două victorii în deplasările din Liga a II-a, 3-1 la Dinamo și 1-0 la Ripensia, plus patru ”remize”: 1-1 cu Șelimbăr, 0-0 cu Progresul Spartac, 0-0 cu CSM Slatina și 1-1 cu CSC Dumbrăvița. Alte trei partide s-au încheiat total nefavorabil: 0-2 cu Unirea Dej, 0-1 cu Steaua și 0-1 cu Unirea Slobozia.

Rămâne de văzut cu câte puncte va ieși Oțelul din perioada următoare, după care se vor putea face noi calcule în privința promovării directe.

Citit 4657 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 09:07

3 comentarii

  • postat de Mario
    Marți, 04 Aprilie 2023 11:38
    89.137.136.***
    Cele 2 meciuri...cu Dinamo și Buzăul sunt decisive...dacă le pierd pe amândouă...adio promovare directă...dacă fac egal...în ambele jocuri...au șanse de 50%...dacă câștiga cu Buzăul și fac egal cu Dinamo...70%...iar dacă le câștiga...pe amândouă....deja sunt în liga 1...
    0
    0
  • postat de me
    Marți, 04 Aprilie 2023 07:47
    86.124.201.***
    asa cum am mai spus va fi extrem de greu ! crede cineva ca s-a investit la Dinamo degeaba ? avem sanse la locul 4 si promovarea se va decide in functie de cine va fi la baraj ! sa nu ne imbatam cu apa rece.... se va trage spre Dinamo iar Buzaul aratata f bine.... Dejul e jolly-joker si s-a vazut in primele 2 meciuri....
    0
    0
  • postat de hai otelul!
    Luni, 03 Aprilie 2023 20:08
    89.39.81.***
    pina la urma sa promovezi trebuie sa fi o echipa mai buna ca celelalte. hai otelul!!!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.