Unirea Dej - Oțelul: încă o revanșă pentru gălățeni

Unirea Dej - Oțelul: încă o revanșă pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Liga a II-a de fotbal se apropie de partea finală, cu mare miză în dreptul echipelor din play-off - pentru a prinde locuri cât mai bune în perspectiva promovării.

Pe lângă această miză, Oțelul are de luat și o revanșă față de Unirea Dej, după ce a cedat în fața acesteia pentru prima oară în sezonul curent. Oțelul părea să se ducă dungă spre poziția confortabilă a primului loc, fiind neînvinsă, la momentul meciului de la Dej, cu Unirea, din sezonul regulat. Dar a fost trezirea la realitate pentru gălățeni, care au avut de tras tare pentru un loc în play-off în cele din urmă. Atunci a fost 2-0 pentru Unirea Dej, surpriza campionatului Ligii a II-a, aflată și ea în partea superioară a competiției. Totuși, până acum, Unirea Dej n-a reușit să marcheze niciun gol în play-off: 0-3 cu Steaua, 0-3 cu Dinamo, 0-0 cu Gloria Buzău și 0-0 cu Poli Iași (rezultatele de până acum ale dejenilor).

Ca și în sezonul regulat, pare că meciul este mai important pentru Oțelul decât pentru adversari, în contextul în care gălățenii se află bine înfipți în lupta pentru promovarea directă.

"Va fi un joc extrem de greu, am văzut echipa Dejului fiind foarte solidă în ultimele două etape, a scos puncte meritate în deplasare, cu adversari puternici. Știm cu toții, am mai jucat în campionatul regulat la Dej, o echipă care încearcă să joace fotbal, cu un antrenor ambițios, dar noi mergem să ne apărăm șansa noastră. Ne dorim să venim de la Dej cu un rezultat pozitiv - un punct sau trei puncte. Va fi un meci în care se întâlnesc două echipe care joacă la rezultat, stau foarte bine în teren. Dejul nu este o grupare spectaculoasă, cum le place unor suporteri din România sau din Galați, ci joacă la rezultat, așa cum o facem și noi. Va fi un meci foarte aprig", a spus Dorinel Munteanu, ca prefață a partidei.

Oțelul a plecat de miercuri către Dej, cu avionul de la București la Cluj-Napoca, unde a avut programat și un antrenament. Pentru acest meci, Dorinel Munteanu nu se va putea baza pe Cisotti (suspendat), iar Dimitrov este încă nerefăcut.Â

Pace cu suporterii

Dorinel Munteanu a discutat și despre problemele pe care le-a avut cu fanii în ultima vreme, făcând apel la pace în interesul echipei.

"Reacția mea la interviu a fost ca suporterii să ne încurajeze. Vreau să fiu foarte bine înțeles, n-am criticat niciodată suporterii, ci vreau doar să încurajeze echipa noastră. După ce am marcat cu Gloria Buzău în minutul 3, am simțit câteva momente că echipa nu a primit sprijinul necesar. Este un efort al tuturor și avem nevoie de fani, pentru că noi toți depunem efort și muncim pentru a obține rezultatele dorite. Sigur, mai sunt printre suporteri oameni care vin și sunt nemulțumiți din start, pe care nu-i înțeleg. Am avut și discuții în contradictoriu pe rețelele de socializare cu unii, iar cei care vin la stadion trebuie să înțeleagă că sunt suporterii Oțelului Galați, nu la Real Madrid și Barcelona. Noi jucăm cum putem noi, cu greutățile noastre, cu problemele noastre. Pe moment, am reacționat și eu mai puțin ortodox, pentru că nici eu nu-mi pot stăpâni nervii în momentele de final de joc", a spus Munteanu.

Meciul Unirea Dej - Oțelul se joacă astăzi, de la ora 17:30, în transmisiune directă pe Digi Sport1 și Prima Sport 2.

Citit 2501 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 13:55

1 comentariu

  • postat de Acelas…
    Vineri, 21 Aprilie 2023 13:57
    82.76.59.***
    Aduceti jucatori valorosi, daca vreti performanta, Arcada face performanta an de an nu cu ciurucuri, cu jucatori de mana a patra, sa se implice primaria, consiliul judetean si care or mai fi, daca vreti sa se auda de galati, in fotbal, cum o face Arcada
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.