BASCHET. Sezon mai bun pentru echipa gălățeană

BASCHET. Sezon mai bun pentru echipa gălățeană
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seniorii de la CSM Galați au încheiat socotelile cu Liga Națională, după ce au reușit un campionat bun, cu multe aspecte pozitive în dreptul evoluției echipei.

CSM Galați a avut statutul de echipă mică într-un sezon al Ligii Naționale în care faza de play-off a fost neîncăpătoare pentru grupări ce au dinamitat bugetele și au ajuns cu ușurință în jurul a un milion de euro. Cu toate acestea, echipa de seniori de la CSM Galați a avut un parcurs mai mult decât lăudabil, iar sezonul a fost încheiat cu fruntea sus.

În primul rând, ca poziționare, gălățenii au încheiat sezonul din Liga Națională pe locul 13 din 18 echipe, față de 14 din 16 în ediția precedentă. Un progres mic, dar semnificativ, mai ales că actualul campionat a fost mult mai disputat.

În al doilea rând, ca număr de victorii a fost un sezon mult mai bun pentru CSM Galați, care a acumulat 18 victorii din 30 de partide, față de cele 8 din tot atâtea jocuri din campionatul trecut. Cele mai importante succese ca anvergură au fost cele obținute cu  CSO Voluntari, la Constanța, dublă-victorie cu Steaua și dublă-victorie cu Petrolul. De asemenea, CSM Galați este echipa care a marcat cele mai multe puncte pe terenul celor de la CSM Oradea, 86, din actualul sezon, cu tot cu adversarii europeni pe care i-a întâlnit echipa bihoreană.

Per total, rămâne frustrarea faptului că CSM Galați a ratat calificarea în play-off, cu un eșec înregistrat la ultima fază în meciul de la Timișoara. În cazul în care ar fi câștigat, atunci gruparea gălățeană ar fi participat în grupa de elită.

Boghean și Buboiu, tineri debutanți

Sezonul de la CSM Galați a mai avut câteva componente importante, printre care și momentele de debut ale sportivilor Sebastian Boghean (debut la 14 ani în Liga Națională, ajuns între timp la 15 ani) și Cosmin Buboiu (care recent a împlinit 16 ani). Cei doi sunt jucători de perspectivă și au urmat acești pași ai promovării tinerilor în prima echipă, după ce în sezonul trecut alți doi juniori gălățeni au avut același traseu către Liga Națională. Este vorba despre Theodor Gherman și Cristian Câmpeanu.

Un alt aspect de remarcat ar fi că CSM Galați a avut și cea mai mică medie de vârstă a unei echipe din întreaga Ligă Națională.

Steaua a retrogradat!

Cel mai bun barometru al faptului că a fost un sezon puternic de baschet este oferit de retrogradarea celor de la Steaua București.  Un club de mare tradiție și cu o echipă ce avea pretenții de play-off, Steaua s-a văzut nevoită să alunece până în zona de retrogradare, iar în meciurile decisive de play-out a pierdut cu Laguna (2-3 ca număr de victorii).

Iată lotul complet al CSM Galați, în ordinea numerelor de pe echipament: 1. Sebastian Boghean, 2. Juhwan Harris-Dyson, 3. Nedeljko Prijovici, 6. Andrei Petică, 7. Meir Azaria, 9. Luka Mitrovici, 10. Andrei Calenic, 11. Theodor Gherman, 12. David Stan, 13. Marian Duică, 17. Mladen Armus, 20. TJ Gibbs, 22. Iannis Păduraru, 23. Marius Ciotlăuș, 25. Cosmin Buboiu, 77. Milos Nikolici.

Citit 810 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.