Cotă fabuloasă pentru Oțelul în Superligă

Cotă fabuloasă pentru Oțelul în Superligă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Gruparea gălățeană nu este creditată cu prea multe șanse de către specialiști, după ce a reușit să promoveze în prima ligă la opt ani distanță.

Ediția 2022-2023 a Superligii este pe cale să se încheie și deja au demarat planurile cu privire la următoarea ediție de campionat. Din aceasta va face parte și Oțelul Galați, grație promovării, alături de Poli Iași, în timp ce meciurile de baraj menținere-promovare au fost stabilite astfel: Gloria Buzău – UTA și Dinamo – FC Argeș, pentru a afla celelalte două echipe din primul eșalon.

Cu toate că numele său este unul de anvergură pentru fotbalul românesc, Oțelul nu pare să aibă trecere la diverși specialiști, printre care și bookmakeri, cu privire la posibilitatea de a avea un parcurs bun în sezonul viitor.

”Vreau să spun ceva. Nu sunt arogant, dar obiectivul meu e să fiu anul viitor în play-offul Superligii. Acesta e obiectivul meu și îl voi realiza! A fost foarte greu acum, dar sunt foarte bucuros că am reușit. Chiar și la începutul campionatului, cei mai înfocați suporteri nu credeau că vom ajunge unde am ajuns”, a fost declarația lui Dorinel Munteanu, de după promovare.

Doar că lucrurile nu sunt privite deloc așa din exterior. La prezentarea cotelor pentru sezonul următor, Oțelul se situează ultima, având cotă 1000 pentru a câștiga campionatul. Sigur că nu e neapărat vorba despre un astfel de obiectiv, doar că această cotă reprezintă un barometru de a vedea unde se situează gruparea gălățeană. De exemplu, Poli Iași, cealaltă nou-promovată are o cotă de 500, la jumătate față de echipa roș-alb-albastră.

Principalele favorite sunt văzute CFR Cluj și FCSB, ambele cu câte 3,25, urmate de CSU Craiova (6,00), campioana Farul Constanța (6,50), Rapid (9,00), Sepsi (25,00), FCU Craiova 1948 (50,00), FC Botoșani (75,00), Petrolul și Voluntari (100), Hermannstadt și ”U” Cluj (200).

Lieștiul, ultimul meci

În acest weekend, Sporting Liești susține ultimul meci din actualul sezon – turneul play-out. Meciul are loc sâmbătă, pe teren propriu, ora 18,00, iar adversară îi este Dinamo Bacău. Întâlnirea va fi arbitrată de o brigadă din Botoșani, cu Bogdan Jijlie la centru. Gazdele pornesc cu prima șansă la victorie, prin care și-ar menține poziția de lider (locul 5 la general).

*În Liga a IV-a s-a ajuns la ultima etapă, sâmbătă și duminică: Victoria Independența – Agrostar Tulucești, Gloria Ivești – Luceafărul Berești, Lascăr Schela – Siretul Cosmești, Muncitorul Ghidigeni – Voința Cudalbi, Avântul Drăgănești – Alegria Matca și Covurluiul Tg. Bujor – Viitorul Umbrărești.

*Echipele din Liga a V-a au ajuns la etapa 26 (duminică, ora 11,00): Viitorul C. Negri – Sporting Galați, Mălina Smârdan – Victoria Slobozia Conachi, Inter Tudor Vladimirescu – Zorile Grivița, Foresta Șendreni – Siretul Piscu, Flacăra Pechea – Șoimii Foltești, Prutul Vlădești – Voința Cișmele, Viitorul Frumușița – ACS Vânători. Echipa Răzeșii Valea Mărului stă.

Florin Radu, Gheorghe Arsenie

Citit 9460 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 08:44

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Luni, 05 Iunie 2023 14:21
    5.13.162.***
    trebuie ceva sange proaspat la echipa! adica tineri! doar nu iti imaginezi ca o sa faci ceva cu actualul antrenor! sau mai bine zis cu actualii jucatori! cineva care sa ii motiveze sa joace! sa lase prostiile deoparte! mai ales cand vine vorba de fotbal! daca ii intereseaza! daca nu nu! dar e pacat
    0
    0
  • postat de Mario
    Sâmbătă, 27 Mai 2023 12:40
    89.137.136.***
    Deocamdată este liniște și pace la echipă...Munteanu nu se știe dacă mai rămâne...așa pe la colțuri se aude că se renunță exact la jucătorii pe care i ai transferat...Chirițoiu...Ciobanu...Cruceru...care au venit degeaba...antrenorul... nu I a folosit deloc...dar dacă am fi corecți ar tb să mai ple
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.