Dublă importantă a României pentru EURO 2024

Dublă importantă a României pentru EURO 2024
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Reprezentativa țării noastre are programate, în această perioadă, două partide de mare importanță în perspectiva calificării la un nou turneu final, după o absenţă de mai bine de un deceniu

România a avut un start foarte bun în grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024, cu două victorii din tot atâtea meciuri. E drept că succesele au fost obținute în fața unor adversari accesibili, 2-0 în Andorra și 2-1 cu Belarus, dar a ajutat și faptul că celelalte contracandidate s-au împiedicat și ”tricolorii” au deja un avans de patru puncte din postura de loc de calificare (poziția a doua în clasamentul grupei). Situația se prezintă astfel: 1. Elveția 6 puncte, 2. România 6 p, 3. Kosovo 2 p, 4. Andorra 1 p, 5. Israel 1 p, 6. Belarus 0 puncte.

Dublă cu Kosovo și Elveția

Parcursul României traversează o foarte importantă perioadă ca meciuri de disputat în grupă, cu deplasare în Kosovo (vineri, ora 21:45), respectiv, în Elveția (luni, ora 21:45). Meciul din Kosovo este mai dificil decât poate să pară la prima vedere, întrucât adversarul României are jucători cu mare experiență în plan european la echipele de club. Printre jucătorii cei mai importanți ai adversarilor din această seară se numără Rrahmani (fundaș central, proaspăt campion cu Napoli, din postura de titular), Muriqi (unul dintre golgheterii din La Liga pentru Mallorca), Zhegrova (fotbalist la Lille, ofertat de Arsenal pentru 35 milioane de euro), Rashica (fost golgheter în Bundeslia pentru Werder), Vojvoda (titular la Torino), Berisha (cu ani mulți petrecuți în Serie A), Murici și Celina - ultimii doi au trecut pe la Manchester City. În contextul actual, în care Kosovo s-a încurcat pe teren propriu cu Andorra, în etapa trecută, pentru România ar fi bun și un rezultat de egalitate.

Lotul ”tricolorilor”

Selecționerul Edi Iordănescu a convocat următorii jucători pentru cele două jocuri ale României din campania de calificare pentru Euro 2024. Portari: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Aioani (Farul), Horațiu Moldovan (Rapid); fundași: Ionuț Nedelcearu (Palermo), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Andrei Rațiu (Huesca), Mario Camora (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Genoa), Raul Opriș (Hermannstadt); mijlocași: Nicolae Stanciu (Wuhan), Alexandru Cicâldău (Ittihad), Ianis Hagi (Rangers), Dennis Man (Parma), Tudor Băluță (Farul), Valentin Mihăilă (Parma), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Rakow), Olimpiu Moruțan (Pisa), Vladimir Screciu (CSU Craiova); atacanți: Florinel Coman (FCSB), George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Farul) și Louis Munteanu (Fiorentina).

În celelalte meciuri din grupa României se joacă astfel: Andorra - Elveția, Belarus - Israel (astăzi), Belarus - Kosovo, Israel - Andorra (luni).

Citit 779 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 08:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.