Încă un hop important pentru echipa națională

Încă un hop important pentru echipa națională
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Reprezentativa de fotbal a țării noastre mai are de trecut cu bine peste o partidă din calificări, după ce a scos un punct prețios în Kosovo.

După remiza de la Pristina, scor 0-0, cu Kosovo, la capătul unui meci modest ca evoluție, dar cu un rezultat favorabil, România are de trecut peste o nouă deplasare dificilă, în Elveția - liderul grupei. ”Tricolorii” au nevoie de cel puțin un punct pentru a fi siguri că-și păstrează locul al doilea din grupă (poziție de calificare), în fața Israelului, care are de jucat cu Andorra.

Clasamentul se prezintă astfel: 1. Elveția 9 puncte, 2. România 7 p, 3. Israel 4 p, 4. Kosovo 3 p, 5. Andorra 1 p, 6. Belarus zero puncte.

Partida Elveția - România este programată luni, ora 21,45, pe Swissporarena (Luzern) și va fi arbitrată de italianul Daniele Orsato. Partida va fi transmisă în direct de Antena 1 și Prima TV.

Rezultat bun, joc modest

Partida de vineri seară cu Kosovo nu a impresionat deloc, dar a adus un punct important în economia clasamentului. Dorinel Munteanu (cel mai selecționat fotbalist din istoria Naționalei României), actualmente manager tehnic la SC Oțelul, s-a exprimat public în legătură cu acest meci. "Trebuie să vedem în ansamblu echipa națională. Am început bine campania. Pe mine mă interesează punctul. Ne menține pe locul 2, depindem doar de noi. Nu a fost un joc reușit. Trebuie să menținem ideea rezultatului. Ceea ce s-a întâmplat în teren, că am avut șansă cu portarul Moldovan, se va uita foarte repede. Kosovo a fost de la început contracandidată. Avem prima șansă cu Israel și Kosovo, iar cu multă atenție ne vom califica. Prea multe lucruri pozitive nu putem scoate, doar atitudinea. S-a terminat cu bine, mai avem de crescut nivelul jocului. Cu o înfrângere se complicau calculele", a spus Munteanu.

Se joacă în toată Europa

Preliminariile pentru Campionatul European de fotbal de la anul se desfășoară în această perioadă, fiind programate mai multe partide în aceste zile. Luni: Armenia - Letonia, Finlanda - San Marino, Ucraina - Malta (ora 19,00), Anglia - Macedonia de Nord, Belarus - Kosovo, Elveția - România, Franța - Grecia, Irlanda - Gibraltar, Irlanda de Nord - Kazakhstan, Israel - Andorra, Slovenia - Danemarca, Turcia - Țara Galilor (ora 21,45). Marți: Austria - Suedia, Bosnia și Herțegovina - Luxemburg, Bulgaria - Serbia, Estonia - Belgia, Insulele Feroe - Albania, Islanda - Portugalia, Liechtenstein - Slovacia, Moldova - Polonia, Norvegia - Cipru, Scoția - Georgia și Ungaria - Lituania.

După această serie de meciuri, fotbalul internațional la nivelul selecționatelor va reveni în perioada 7-12 septembrie, cu etapele a cincea și a șasea din preliminarii. Atunci România va avea de jucat două partide pe teren propriu, cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie).

Citit 877 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 08:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.