Dorinel Munteanu, în mijlocul unui scandal

Dorinel Munteanu, în mijlocul unui scandal
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Antrenorul gălățenilor a fost luat în colimator de o parte a presei centrale, la capătul meciului CSU Craiova – Oțelul (scor 0-0), iar gruparea roș-alb-albastră a răspuns printr-un comunicat de presă.

Când te numești Dorinel Munteanu și ești cel mai selecționat fotbalist român din toate timpurile, camerele de luat vederi sunt permanent conectate la ce faci pe banca de rezerve. Asta poate fi o lecție de care Munti poate ține cont în perioada următoare, pentru că la primul meci mai important din Superligă i-au fost arătate niște momente mai puțin plăcute într-o emisiune televizată. Astfel, la Orange Sport, după meciul CSU Craiova – Oțelul 0-0, moderatorul Dan Udrea a scos în evidență două momente în care antrenorul Dorinel Munteanu pare că își înjură jucătorii în timpul partidei.

„Cu asta chiar nu putem să fim de acord. Totuși, nu mai suntem pe vremuri. Lumea a evoluat, s-a civilizat. Nu mai pot fi actuale niște mesaje d-astea care mergeau în anii '70, '80, poate '90”, a spus Dan Udrea în cadrul emisiunii, referitor la limbajul lui Dorinel Munteanu.

De precizat că Dan Udrea este aceeași persoană care semna articolul de primă pagină din Gazeta Sporturilor, în 2011, înainte de Oțelul – Poli Timișoara, în care mesajul era „titlul se decide la TAS”. Ceea ce era total nefavorabil gălățenilor, care aveau nevoie de victorie pentru a câștiga campionatul, doar că titlul avea menirea de a induce ideea că Oțelul va avea de jucat meciul câștigat la masa verde cu Pandurii și nu va putea lua titlul. Realitatea a fost cu totul alta față de titlul și articolul din ziar de la acea vreme a lui Dan Udrea.

Oțelul a răspuns printr-un comunicat

Așa cum era de așteptat, un răspuns din partea taberei gălățenilor a sosit printr-un comunicat al clubului, deși poate mai indicat ar fi fost ca acesta să fi fost semnat chiar de însuși Dorinel Munteanu, cel vizat în mod direct de situația în cauză.

„Stimați jurnaliști și suporteri, referitor la știrea apărută în presă cu privire la comportamentul antrenorului nostru, Dorinel Munteanu, în timpul meciului de luni seară împotriva echipei CSU Craiova, dorim să aducem câteva clarificări importante și să solicităm un drept la replică.

Dorim să subliniem că Dorinel Munteanu este un antrenor dedicat și pasionat de fotbal, care pune întotdeauna binele echipei înaintea oricărui alt aspect. În timpul meciului menționat, antrenorul a fost filmat într-o stare de intensitate emoțională, ceea ce a dus la exprimarea unor cuvinte puternice pe banca tehnică, dar în niciun caz la adresa jucătorilor sau oricărui membru al staffului. Dorim să precizăm că Dorinel Munteanu nu a avut intenția de a jigni sau umili pe cineva în mod personal. El a folosit o exprimare impersonală și o formă de a-și exprima dezamăgirea, sub presiunea jocului și cu dorința de a motiva echipa să atingă performanțe mai bune. În calitate de fost sportiv de înaltă ținută, cunoscut pentru fair-play și respectul față de colegi și adversari deopotrivă, antrenorul nostru înțelege importanța susținerii și încurajării pozitive în sport”, se arată în prima parte a comunicatului oficial al SC Oțelul.

Dorinel Munteanu a mai fost implicat în două scandaluri în faza de play-off din Liga a II-a, o dată cu Poli Iași, iar a doua oară cu Gloria Buzău.

Citit 22369 ori Ultima modificare Joi, 27 Iulie 2023 00:59

8 comentarii

  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 29 Iulie 2023 20:23
    5.13.213.***
    dorinel munteanu numai este ala care a castigat campionatul sau supercupa romaniei! si-a mai trecut in palmares evident si cele doua promovari! oricum asta-i dorinel munteanu acum! ca vreti sau nu vreti! trebuie sa acceptati asta!
    0
    0
  • postat de Reli
    Joi, 27 Iulie 2023 16:09
    82.76.59.***
    Acest dan udrea este comentator, nici de cum jurnalist, care e clar impotriva echipei otelu, si care nu trebue luat in seama nu pentru pozitia pe care o are vizavi de otelu, ci pentru ca este o calamitate ce nu spune nimic, din comentariile ce le face, altfel spus, e de doi lei.
    0
    0
  • postat de din pacate
    Joi, 27 Iulie 2023 15:03
    89.39.81.***
    hagi, dan petrescu, dorinel munteanu sint ultimii mohicani din generatia de aur ce antreneaza. in trening si cu injuraturi si presiuni pe arbitrii. ei asa au vazut si trait. acum uitati-va la antrenori de la echipe de top din europa. imbracati eleganti, cu grija fata de imaginea proprie si a clubulu
    0
    0
  • postat de Fără scuipat și înjurat.
    Joi, 27 Iulie 2023 14:46
    46.97.176.***
    Antrenorul asta e ca un sifon plin de înjurături și scuipaturi. El zice ca trăiește meciul. Greșit, comportamentul sau e cel ce aduce multe prejudicii imaginii publice a echipei. Asta nu ajuta echipa deloc, dimpotrivă ne pun în cap galerii, oficiali ce nu le place stilul scuipat și înjurat...asta e
    0
    0
  • postat de romanii sint specialisti in injurat. asta nu inseamna ca si copiii trebuie sa duca mai departe
    Joi, 27 Iulie 2023 14:30
    89.39.81.***
    problema este ca aceste meciuri se filmeaza in superliga, pot fi vazute la tv de copii, doamne, domnisoare. pina la urma nu e o problema daca tu antrenor, ce ai fost injurat de alti antrenori cind jucai o faci la vestiare, la antrenamente, intr-un spatiu privat. cind o faci cu gura plina filmat de o
    0
    0
  • postat de Mizerii aruncate, cumpărate, înainte de meciul cu FCSB. Mai jucați la ofsaid la atacanți în viteză și sub presiunea jocului adversarului, fragmentați jocul cu simurări de faulturi, că așa-i în Liga 1
    Joi, 27 Iulie 2023 13:55
    109.166.130.***
    Nici nu am intrat bine în Liga Unu, cu două meciuri bune, avem două puncte și bucătăria mizeriilor au început să apară. Eu zic că-i de bine , le este frică de noi, de Dorinel și de băieții noștri, pe teren. S-au speriat și aruncă cu noroi, tocmai când vine FCSB la Galați, pare comentatorul Dan Udrea
    0
    0
  • postat de Relache
    Joi, 27 Iulie 2023 08:25
    194.105.20.***
    Este purul adevar, DM are un comportament golanesc, scuipa, injura. Multi au plecat de la Otelul, iar unii nu au vrut sa vina din cauza caracterului mizerabil al antrenorului si al celor care ii poarta trena! Daca ar fi civilizat, ar fi un antrenor super bun, nu ar fi fost la Galati. Dar din pacate,
    0
    0
  • postat de czc
    Joi, 27 Iulie 2023 01:13
    89.136.185.***
    Si hagi injura si dan petrescu asta stiu sigur dar de restul nu stiu! Cei care vorbesc asa nu au legatura cu educatia si civilizatia!
    Ce ta faci cand un stadion intreg injura si vorbesc dupa cum le e chipul?!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.