Meciul Sepsi - Oțelul, din etapa a patra a Superligii, s-ar putea amâna

Meciul Sepsi - Oțelul, din etapa a patra a Superligii, s-ar putea amâna
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gruparea gălățeană ar putea să aibă etapă liberă pentru această săptămână, în cazul în care covăsnenii se vor califica mai departe în Conference League

Programul cu meciuri grele al Oțelului are cursul normal de a disputa luni, 7 august, o nouă partidă de campionat, în deplasare la Sepsi Sf. Gheorghe. Câștigătoarea ”Cupei României”, angrenată și în cupele europene, a declarat prin antrenorul său, Liviu Ciobotariu, că și-ar dori să amâne meciul cu gălățenii în cazul în care Sepsi trece joi seară de ȚSKA Sofia. Pentru Oțelul ar putea fi bine pe de o parte, întrucât Dorinel Munteanu ar mai câștiga o săptămână de integrat jucătorii veniți înaintea sezonului. Dar, pe de altă parte, s-ar aglomera programul pe mai târziu, când vor veni oricum și încă trei jocuri minimum din ”Cupa României” (Oțelul fiind calificată direct în faza grupelor, ca toate echipele din Superligă).

Antrenorul Liviu Ciobotariu s-a exprimat că amânarea jocului cu echipa gălățeană ar fi un beneficiu pentru trupa sa, ceea ce consideră că ar fi meritat în cazul unei calificări în turul al treilea de Conference League. De exemplu, în Bulgaria, echipele participante în cupele europene au avut etapă liberă în weekendul ce a trecut. Doar că aceste amânări pot avea un efect periculos, întrucât până la calificarea în grupele competițiilor continentale se va juca în fiecare săptămână.

„Dacă reușim să ne calificăm ne-ar ajuta și pe noi să amânăm meciurile din campionat pentru că o să ne fie foarte greu. O să vorbesc cu conducătorii clubului să încercăm să amânăm meciurile interne pentru că este dificil. Ne-ar fi ajutat și pe noi să nu jucăm, dar nu am făcut nicio cerere în acest sens și nici n-am întrebat”, a spus Ciobotariu.

Sepsi a jucat luni seară, la București, cu Dinamo (victorie cu 3-0 pentru covăsneni), joi are returul cu ȚSKA Sofia (după 2-0 în tur), luni, 7 august, ar fi meciul cu Oțelul, la Sf. Gheorghe, după care ar fi joi, 10 august, manșa tur din faza a treia din Conference League, cel mai probabil cu FK Aktobe (Kazahstan).

Toate echipele românești își joacă șansa calificării

Nu doar Sepsi are de jucat joi seară în turul al doilea preliminar din Conference League, ci toate reprezentantele fotbalului românesc. Prima care intră în scenă va fi Farul Constanța, de pe culoarul campioanelor, care are de jucat în deplasare la Urartu (Armenia), după ce a câștigat la limită în tur, scor 3-2. Meciul de la Erevan se joacă de la ora 19,00, în direct pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Sepsi – ȚSKA Sofia, de la 2-0 pentru echipa din Sf. Gheorghe, se joacă de la ora 20,00, în direct pe Digi Sport 3 și Prima Sport 3. Cea mai grea misiune de calificare o are CFR Cluj, care are de trecut de Adana Demirspor, în deplasare, după 1-1 la Cluj. Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 2 și Prima Sport 2 de la ora 21,00. Iar seara europeană va fi încheiată de partida FCSB – ȚSKA 1948 Sofia (1-0 în tur), programată de la ora 21,30. În cazul în care vor trece mai departe, echipele românești vor avea următoarele adversare: Farul – Flora Tallin, FCSB – FC Nordsjaelland, Sepsi – FK Aktobe/Torpedo Kutaisi (4-1 în tur), CFR Cluj – NK Osijek/Zalaraegeseg (1-0 în tur).

Citit 7542 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2023 17:57

5 comentarii

  • postat de Degeaba mergeți la meci dacă nu știți jucatorii
    Joi, 03 August 2023 13:18
    213.233.110.***
    Mimi, trebuie sa faci trei, patru rinduri de tricouri personalizate... Merita banii? Băieții au cam același mărime, m, l. Și le pot împărții la joc. Doar sintem pe low cost.
    0
    0
  • postat de MIMI
    Joi, 03 August 2023 12:54
    86.124.200.***
    De ce jucătorii noștri de la OȚELUL nu au numele lor pe tricouri ??? Dorinele, ia aminte la treaba asta să putem să-i învățăm și noi,nu e normal?
    0
    0
  • postat de Cirjan, fatai, budescu
    Joi, 03 August 2023 10:34
    213.233.110.***
    Cu budescu am face atac de peste 100 ani.
    0
    0
  • postat de valy
    Joi, 03 August 2023 08:52
    193.231.148.***
    atacanti ca nu dam goluri deloc ,fundas central
    0
    0
  • postat de Nu-l putem prinde, pe Budescu ?
    Miercuri, 02 August 2023 23:32
    109.166.133.***
    Dorinel, nu-l putem aduce pe Budescu la Oțelul, că-i liber de contract, de la Petrolul.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.