HALTERE. Plecat de la Ijdileni, campion la „Europene” (VIDEO)

HALTERE. Plecat de la Ijdileni, campion la „Europene” (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Încă un sportiv descoperit la Galați a ajuns pe prima treaptă a ”Europenelor”. Este cazul lui Tiberiu Ionuț Donose care practică sportul halterelor de nouă ani. Cu două zile în urmă el a concurat la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la București. Și a făcut-o foarte bine, devenind dublu campion continental la categoria 67 kg. A cucerit două medalii de aur la stilul smuls (146 kg) și total (316 kg), iar la ”aruncat” s-a clasat pe locul patru. În prezent este legitimat la Clubul Rapid București, dar s-a antrenat multă vreme la Centrul Olimpic de Pregătire de la Bistrița. Este component al lotului național.

De-a lungul carierei (deși este foarte tânăr – doar 18 ani), Tiberiu a cucerit 5 Cupe și deține mai multe recorduri naționale. Pe plan internațional, deține medalia de bronz la ”smuls” (cu 139 kg) cu record european. La Under 15 și Under 17, la ”Europenele” din Polonia, a cucerit medalia de aur (nou record), plus două medalii de bronz.

Tiberiu Donose s-a născut în Ijdileni, sat al comunei Frumușița din județul Galați și a fost descoperit de antrenorul gălățean Gigi Burgoci.

Citit 2118 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2023 08:18

1 comentariu

  • postat de Doru
    Miercuri, 02 August 2023 08:56
    95.76.37.***
    Sper ca delegatia Romaniei a facut contestatie
    pentru ca in locul drapelului nostru a fost arborat drapelul Frantei
    Se poate obseva clar ca in locul culorii galbene apare culoarea alb pe drapel
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.