Sepsi, următoarea adversară a Oțelului, performera Europei

Sepsi, următoarea adversară a Oțelului, performera Europei
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălățenii au de jucat în deplasare la Sf. Gheorghe, de unde ȚSKA Sofia a plecat ciuruită cu 4-0, după ce tot Sepsi câștigase și manșa tur, scor 2-0.

După ce a avut de jucat cu CSU Craiova și FCSB, două dintre candidatele la titlu, pentru Oțelul nu se ușurează deloc misiunea de a câștiga primul meci din Superligă. Următorul meci pentru trupa lui Dorinel Munteanu este programat luni, 7 august, de la ora 18:30, pe terenul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. Covăsnenii au reușit până acum să rămână neînvinși în cele șase partide oficiale disputate, cu cinci victorii și un singur rezultat de egalitate. Iar golaverajul este neverosimil, 11-0. Cele mai remarcabile evoluții dintre cele șase partide de până acum pentru Sepsi au fost în cele două partide cu ȚSKA Sofia din turul al doilea preliminar al Conference League. Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a câștigat cu 2-0 la Sofia, deși scorul putea fi și mai concludent pentru că Sepsi a ratat câteva ocazii importante, iar la retur a fost și mai și: 4-0, joi seară, sprijinit de un stadion arhiplin. Astfel, se poate spune despre Sepsi că este performera Europei pentru această săptămână, reușind un scor general de 6-0 cu ȚSKA Sofia, deși nu pornea deloc drept favorită înaintea dublei manșe cu vicecampioana Bulgariei.

Celelalte rezultate ale lui Sepsi din acest sezon au fost: 1-0 cu Farul, în Supercupa României, 0-0 la Rapid (cu gol anulat pe nedrept pentru Sepsi), 1-0 cu FCU 1948 Craiova și 3-0 la Dinamo.

Deși antrenorul Liviu Ciobotariu vorbea despre o posibilă amânare a meciurilor cu Oțelul și CFR Cluj din campionat, în perspectiva dublei următoare pe care o are Sepsi de disputat cu Aktobe, meciul cu echipa gălățeană rămâne bătut în cuie. Ar fi posibilă doar o amânare a meciului lor cu CFR Cluj, pentru că ar avea apoi de făcut o lungă deplasare în Kazahstan, pentru returul cu Aktobe. Pentru meciul cu Oțelul nu se poate vorbi de o amânare, pentru că joi seară a jucat cu ȚSKA Sofia, cu gălățenii este programat în campionat meciul luni, iar joi, 10 august, Sepsi joacă tot acasă manșa tur cu Aktobe (echipă ce a trecut de Torpedo Kutaisi, după 4-1 și 1-2).

Alte două echipe românești, mai departe în Conference League

Nu doar Sepsi este reprezentantă a României de succes în Conference League, alte două echipe mergând mai departe în turul al treilea. Este vorba despre Farul, aflată pe culoarul campioanelor, care a câștigat cu 3-2 în Armenia, contra lui Urartu, după 3-2 în favoarea sa la Ovidiu în manșa tur. Partida de la Erevan n-a fost deloc simplă, pentru că echipa lui Hagi s-a văzut condusă la un moment dat cu 2-0 (scor de eliminare). În turul următor, constănțenii vor juca împotriva celor de la Flora Tallin, campioana Estoniei.

Cealaltă echipă românească ce a mers mai departe în Conference League este FCSB, care a trecut cu 3-2 de ȚSKA 1948 Sofia în retur, după ce câștigase și în Bulgaria cu 1-0. Următorul adversar al celor de la FCSB este FC Nordsjaelland, vicecampioana Danemarcei.

Iar CFR Cluj a rămas singura echipă din România eliminată, după ce a pierdut dramatic cu Adana Demirspor, 1-2, având om în plus pe teren. Iar în tur a fost doar 1-1, așa că turcii au trecut mai departe, unde vor juca împotriva croaților de la NK Osijek.

Citit 1957 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2023 07:11

3 comentarii

  • postat de comunismul
    Luni, 07 August 2023 18:21
    5.13.139.***
    are jucatori buni sepsi! debeljuh! aganovic! mai ales astia sunt vedetele lor! otelul galati joaca mai mereu cu jardan neagu carjan fatai yabre! de restul numai zic spun! bulgarii aia nu sunt buni de nimic! dimitrov si zhelev! croatul ala la fel zivulic! ala stie doar sa schiteze asa un zambet!
    0
    0
  • postat de Budescu a fost luat de Hagi și face pereche cu Alibec.
    Sâmbătă, 05 August 2023 19:37
    109.166.135.***
    Toate trei echipe calificate în Conference inclusiv Sepsi, au depus cerere să nu joace în Liga 1următoarele meciuri, deci nu vom juca cu Sepsi Luni. Toți 8 jucători dați afară de la Farul, sunt dați afară pentru că Hagi este nemulțumiți de ei, în ultimele meciuri jucate de Farul. Budescu a fost luat
    0
    0
  • postat de Unu
    Sâmbătă, 05 August 2023 13:05
    46.97.176.***
    Hagi are 8 jucători de care vrea sa scape. Dar cred ca sint scumpii și vor salarii, nu știu....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.