Oțelul se pregătește de noi despărțiri de jucători

Oțelul se pregătește de noi despărțiri de jucători
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Gruparea gălățeană a avut parte de un start de sezon în care n-a reușit să convingă pe deplin, întrucât a scos doar patru puncte în cele cinci etape, fără să fi câștigat vreun meci, având doar trei goluri înscrise.

În așteptarea conturării definitive a lotului până la finalul de mercato, Dorinel Munteanu trebuie să arunce o privire și în rândul jucătorilor ce vor fi puși pe liber. Momentan, este un lot de 31 de jucători sub comanda lui Munti, iar alți trei sunt așteptați să ajungă în lotul gălățenilor până la finalul lunii august, doi străini și un român, conform spuselor tehnicianului roș-alb-albaștrilor.

Astfel, din lotul gălățenilor deja a dispărut Alin Nica, cel care nu mai intră în vederile lui Dorinel și se antrenează separat de echipă. Iar alți opt jucători din lot n-au fost folosiți deloc în primele cinci etape. Este vorba, în primul rând, despre portarii Ursu, Păun și Dur-Bozoancă, cel din urmă fiind proaspăt revenit după recuperarea de după operația la umăr. Iar primul este intangibil conform regulii federale de licențiere de a avea un anumit număr de jucători crescuți în propria pepinieră. Dur-Bozoancă ar putea să revină ca titular de etapa viitoare, mai ales după eroarea lui Stoian ce a dus la penaltiul din care ”U” Cluj a egalat. Așa că Păun, adus de la ”U” Cluj în această vară, cu câteva ezitări arătate în amicale, ar putea fi unul dintre cei care și-ar face bagajele să plece. Dacă nu acum, atunci în iarnă ar fi printre cei vizați.

Cinci jucători de câmp, deloc utilizați

Dorinel Munteanu nu i-a folosit deloc în primele cinci etape pe Nedelea, Adăscăliței, Joao Serrao, Farcaș și Bordun. Ultimii doi sunt tineri jucători localnici și cel mult s-ar putea apela la variante de a pleca sub formă de împrumut. Cel mai straniu este cazul lui Joao Serrao, fundașul central portughez adus în această vară. Acesta n-a jucat niciun minut, deși au fost probleme de lot în cadrul defensivei, fiind folosit ca improvizație mijlocașul Ariel Lopez în câteva partide. N-ar fi exclus ca Joao Serrao să se înscrie în lista străinilor care au fost aduși degeaba la Galați, cum a mai fost în trecutul apropiat cu Reyes Villarreal, Mabussi sau Kip.

Nedelea a pierdut lupta cu Panait și Jelev pentru postul de fundaș stânga, fiind dat înapoi de câteva ori pe parcursul carierei sale la Oțelul din cauza unor accidentări – aspect deloc pe placul lui Dorinel Munteanu. Antrenorul gălățenilor nu apreciază deloc jucătorii care pică ușor pradă accidentărilor, iar Nedelea se înscrie în această categorie de ceva timp.

Cazul lui Adăscăliței este unul diferit, pentru că are o utilitate aparte în lot. Acesta poate fi folosit pe mai multe posturi, de fundaș dreapta, fundaș central, mijlocaș central, așa că sunt șanse bune să rămână alături de gălățeni și după ce se încheie perioada de mercato, deși rolul său încă n-a fost pus în valoare în primele cinci etape.

Sub semnul întrebării au viitorul la Galați străinii Maciel și Dimitrov, criticați în mod public de Dorinel Munteanu în câteva rânduri.

Oțelul a strâns patru puncte după următoarele rezultate înregistrate în Liga I: 1-1 cu UTA, 0-0 la CSU Craiova, 0-2 cu FCSB, 1-1 la Sepsi și 1-1 cu ”U” Cluj. Următorul meci al gălățenilor este în deplasare la FC Botoșani, programat sâmbătă, 19 august, de la ora 17,00.

Citit 10344 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 19:58

12 comentarii

  • postat de Mario
    Joi, 17 August 2023 11:21
    89.137.136.***
    Se pare că Nedelea a fost dat afara,insa nu înțeleg de ce ambii bulgari mai sunt în lot,sunt f slabi,iar fundașul,ca valoare era sub Nedelea,portughezii aduși slăbuți și ei,a venit un fundaș de culoare,să vedem ce I de capul lui,dar tb neapărat atacanți centrali, Fatai și Carjan sunt doar la nr...
    0
    0
  • postat de comunismul
    Marți, 15 August 2023 20:29
    5.13.130.***
    joao serrao chiar ca o sa fie ca daniel celea! si ala tot asa degeaba adus! pai da se joaca cu banii aiurea!
    0
    0
  • postat de Un cetățean
    Marți, 15 August 2023 18:04
    178.138.99.***
    Echipa joaca peste posibilități datorita antrenorului.Dar nu poate sa facă minuni nici el.In atac suntem praf,lipsa totala de imaginație,de viteza,tehnica.Trebuie măcar doi oameni de atac /mijlocasi ofensivi decenți.
    0
    0
  • postat de florin
    Marți, 15 August 2023 12:30
    86.124.202.***
    O echipa cu disponibilitate la efort foarte mare!Îmi place cum joaca!Au tupeu pun osul!Eu unul daca compar Otelul cu Rapid spun ca de banii investiti chiar avem echipa !Plus spectatorii!Atmosfera frumoasa!Hai ca se poate!
    0
    0
  • postat de Junglas
    Marți, 15 August 2023 07:35
    86.127.76.***
    Un antrenor foarte bun, nu are material uman. Face din rahat, bici.
    0
    0
  • postat de Ion
    Marți, 15 August 2023 07:30
    5.13.152.***
    Cati galateni sunt in echipa?
    0
    0
  • postat de Nu jucăm 90 minute, jucătorii își pierd concentrarea, în ultimele 30 minute din repriza a 2-a. O rezolvă Dorinel, este obligat de atitudinea jucătorilor pe teren
    Luni, 14 August 2023 23:40
    109.166.132.***
    Adevărul este că nu jucăm constant 90 minute, azi Dinamo cu Botoșaniul, au înscris în minutul 90. Noi am luat gol în ultimele 30 minute, ba și în minutul 90 în prelungiri. Ratăm groaznic în faze de gol clar, copilărește după faze frumoase. Am sărit din Liga 3 în Liga 1, în doi ani, cu Dorinel.
    0
    0
  • postat de Relache
    Luni, 14 August 2023 20:13
    5.13.213.***
    Faptul ca nu l-a pastrat pe Nica dovedeste inca o data incompetenta acestui antrenor. Un antrenor irascibil, violent si depasit de nivelul unde se afla! De ce iese doar Munteanu? Pentru ca el condidera clubul ca pe proprietatea lui. E simplu, socios e de fatada, ba chiar mai grav.
    0
    0
  • postat de asa nu se face performanta, fara presiune pe conducere....
    Luni, 14 August 2023 19:02
    89.39.81.***
    o sa ma injurati. la otelul se cheltuiesc bani prea usor...de ce? sint din fonduri publice, sponsorizari si de tv....de fapt nu sint banii nimanui, a tuturor...
    0
    0
  • postat de un club e facut pe forta conducerii
    Luni, 14 August 2023 18:44
    89.39.81.***
    antrenorul s-a justificat ca nu a jignit arbitrii la sepsi..a luat iar galben..el doar i-a spus team-managerului sa nu vorbeasca cu arbitrii.. la fcsb team-manager e MM. vreau sa vad un antrenor sa-i dea ordine....
    0
    0
  • postat de daca nu ai o parere in media nu existi nici tu nici clubul
    Luni, 14 August 2023 18:25
    89.39.81.***
    sa ma fac inteles. consiliul director nu ia bani, socciosi. toti ceilalti sint angajati la club, au salarii bune...conducere executiva, nu ai cuvine de spus in media? acum avem team-manager, sirghie nu ai nimic de zis? vorbeste doar antrenorul. le e frica celorlalti sa vorbeasca sau e comod asa....
    0
    0
  • postat de nu stie sa vorbeasca nimeni de la club? doar antrenorul stie....
    Luni, 14 August 2023 18:02
    89.39.81.***
    m-am intrebat. de ce la acest club nu exista nici o vorba, parere din partea conducerii, consiliu director sau nici macar a conducerii executive. acum e si un team-manager. tot ce vine de la acest club e doar vorba antrenorului, un angajat care pare ca face si desface.pina acum cu rezultate nu prea.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.