Un antrenor emerit şi sutele lui de medalii

Un antrenor emerit şi sutele lui de medalii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Recentul pas înainte al Rebecăi Ciocan - locul VI cu ștafeta României la Campionatele Europene de atletism pentru tineret U20, de la Istanbul, ne oferă prilejul de a-l aminti pe cel care a inițiat-o pe atleta de la CSM Galați. Înainte ca de Rebeca să se ocupe tatăl ei, prof. Nicolae Ciocan, aceasta a fost pregătită de antrenorul emerit Dumitru Văduvoiu.

Veteranul atletismului gălățean are un palmares de excepție cu sportivii pe care i-a antrenat: şase medalii de aur la concursul "Prietenia" (Campionatul Mondial al juniorilor din ţările socialiste), 115 medalii de aur la campionatele naţionale de juniori, tineret şi seniori, 25 de medalii la Campionatele Balcanice de juniori şi seniori, 28 de recorduri naţionale de tineret, 78 de medalii de bronz la Campionatele Naţionale de juniori, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale Universitare.

Vârfurile performanțelor sale sunt legate de câțiva sportivi de excepție ai României, medaliați la competițiile majore de atletism: Liliana Năstase, Daniela Antipov și Romeo Hurduc, dar și săritorul cu prăjina Tiberiu Agoston, care a dominat ani de zile această disciplină, fiind și în prezent recordmenul naţional al probei.

Citit 1646 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2023 08:50

2 comentarii

  • postat de Dimofte Costel
    Miercuri, 16 August 2023 20:37
    86.127.208.***
    Felicitări, Domnului Tică Văduvoiu, frumos și impresionant palmares.
    0
    0
  • postat de Galatean
    Miercuri, 16 August 2023 09:17
    81.12.150.***
    Stima si respect, dle profesor !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.