Fotbaliştii de la Oțelul, în căutarea primei victorii în Superligă

Fotbaliştii de la Oțelul, în căutarea primei victorii în Superligă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul are misiunea de a reuși primul succes din acest campionat al primului eșalon, iar deplasarea de la FC Botoșani - echipă aflată pe ultimul loc - ar putea fi prilejul perfect

Oțelul a arătat un joc destul de bun în ultimele două meciuri, cu Sepsi și cu "U" Cluj, când, conform evoluției din teren, poate că ar fi meritat să câștige ambele dispute. Dar anumite momente prost gestionate au făcut ca avantajul de pe tabelă să fie spulberat și din victoriile ce se conturau să obţină doar remize.

Astfel, în meciul de sâmbătă, de la ora 17.00, în deplasarea de la FC Botoșani, gălățenii au toate motivele să forțeze prima victorie a sezonului. Vor întâlni cea mai "desculță" echipă din campionat, care are cele mai puține puncte (două), fiind pe ultimul loc al clasamentului. Iar din cele două puncte obţinute, unul a fost mai mult decât norocos. Este vorba de cel din meciul cu Petrolul, când ploieștenii au avut un gol anulat la limită în prelungiri, plus un penalti ratat la ultima fază a partidei. Mai mult, patronul Valeriu Iftime a renunțat la colaborarea cu Marius Croitoru, antrenorul din umbră al echipei.

Așa că, dacă nici la Botoșani nu va veni victoria mult dorită de fanii gălățeni, neîncrederea s-ar putea instala în vestiarul Oţelului.

Deplasare cu probleme de lot

Deși era obișnuit să aibă tot lotul la dispoziție, Dorinel Munteanu se confruntă de data aceasta cu o situație dificilă în vederea alcătuirii echipei. Mai mulți jucători sunt accidentați, ceea ce poate să ridice semne de întrebare în privința pregătirii. Astfel, după ce în etapa trecută Rus, Fatai și Gaitan au absentat din cauza unor accidentări, listei i s-a alăturat fundașul stânga Panait. Şi cum Nedelea a fost pus pe liber chiar zilele trecute, e de așteptat ca Munteanu să apeleze la o improvizație pe partea stângă a apărării. Două variante ar fi, Ghiocel sau Adăscăliței, ori mutarea bulgarului Jelev pe stânga, iar în flancul drept să fie folosit Farcaș. Cea de-a doua variantă este destul de improbabilă, având în vedere minutele puține jucate de tânărul gălățean de la sosirea lui Dorinel Munteanu la echipă.

Ultima clasată și la numărul de fani de acasă

Oțelul are în față nu doar un adversar anost ca joc prestat și număr de puncte acumulate în primele cinci etape, ci și unul abandonat de fani. Cei de la FC Botoșani au înregistrat cea mai scăzută asistență din Superligă de până acum, având doar câte 2.000 de fani în tribune la precedentele meciuri de acasă, cu Petrolul și FCU 1948 Craiova. Adică, au în stadion cam câți fani strânge Oțelul pe trei sferturi în Tribuna a II-a la un meci. Dată fiind evoluția tot mai slabă a echipei, ar putea ca numărul de suporteri prezenți sâmbătă la stadion să fie chiar mai mic.

Meciul FC Botoșani - Oțelul poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 1, Prima Sport 2 sau Orange Sport, la ora 17,00.

Citit 2614 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 15:27

4 comentarii

  • postat de Hai pleaca odata !
    Duminică, 20 August 2023 16:20
    5.13.153.***
    Qatar, EAU, China ofertati-l odata pe acest antrenor-dictator ca ne-am saturat !! Din echipa cu joc placut ochiului pe atac care pasa frumos si suta mult pe spatiul portii si care dadea multe goluri am ajuns o echipa mica, fluierata , cu joc ultradefensiv. Vino inapoi Petre Grigoras !!
    0
    0
  • postat de Hai băieți, pe bârlădeni adunarea, 3 puncte să scoatem, facem Revelionul mai devreme, tăiem porcul, oaia, după preferințe.
    Sâmbătă, 19 August 2023 13:27
    109.166.129.***
    Așa, în glumă, după atâtea meciuri cu înfrângere și egal, primii oțelari care bagă gol și Oțelul câștigă, când vin acasă, îi facem cetățeni de onoare a Galațiului și facem Crăciunul, Revelionul mai devreme, tragem bairam de bucurie., că mult așteptăm o victorie și mai ales, cele 3 puncte
    0
    0
  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 19 August 2023 13:08
    5.13.221.***
    da si in cine isi pune asa nadejdea! in carjan fatai! astia au fost buni cat au fost buni! fatai cand juca la astra giurgiu rupea! carjan la fel pe la fc botosani sau pe unde a mai fost! astia numai sunt buni acum la momentul asta! trebuie alti atacanti! si daca se poate de gol! de restul nu zic!
    0
    0
  • postat de Dante
    Sâmbătă, 19 August 2023 07:11
    109.103.134.***
    Ne salvează Cârjan!... Intră titular, atinge mingea de 3 ori până în minutul 60, se dă lovit de fiecare dată când e într-o dispută pentru minge, și gata meciul pentru el... Între timp, Botoșani dă un gol norocos, și gata meciul și pentru noi, suporterii...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.