Analiza completă a transferurilor făcute de Oțelul

Analiza completă a transferurilor făcute de Oțelul
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Perioada de mercato s-a încheiat, așa că a venit momentul pentru a face aprecieri legate de campania de transferuri din această vară a formației gălățene

Vom face o analiză ca un soi de joc subiectiv, în care vom preciza cu termenii: reușit - transferurile pe care le considerăm bune, neutru - cele care nu sunt nici prea bune, nici neapărat slabe, respectiv, ratat - dacă o mutare arată deja foarte rău.

Oțelul a înregistrat 16 sosiri pentru sezonul 2023-2024 până acum, dintre care vom analiza numai 13. Le excludem pe cele ale lui Miguel Silva, Latouchent și Neacșu, pentru că aceştia au sosit foarte târziu.

Iată lista completă a transferurilor, cu analiză și verdict.

Relu Stoian (Gloria Buzău) - portarul adus să-i suplinească absența lui Dur-Bozoancă a avut un început foarte bun, în special în meciul de la CSU Craiova, plus penaltiul apărat cu FCSB. În rest, a fost destul de nesigur, iar la trei meciuri, cu Sepsi, "U" Cluj și Voluntari, au apărut greșeli din ce în ce mai flagrante, din care s-a luat gol. Verdict: NEUTRU.

Dragan Lovrici (Ararat-Armenia) - fundaș central care joacă la siguranță, nu iese prea mult în evidență, nici în sens negativ, nici în sens pozitiv. Verdict: REUȘIT.

Frederic Maciel (Torreense) - înzestrat cu calități tehnice, Maciel a debutat mai puțin fericit ca exprimare în joc, dar în ultimele etape și-a câștigat dreptul de a începe chiar ca titular, reușind să marcheze un gol cu Petrolul. Verdict: REUȘIT.

Joao Serrao (Paredes) - nici nu l-am văzut la față pe teren până acum. Dar încă de la descrierea sa de la început se vedea din avion că e un transfer ratat și că nu va intra în vederile lui Dorinel Munteanu. Verdict: RATAT.

Samuel Teles (Feirense) - un fel de Jardan 2.0, care se agită foarte mult pe teren, dar fără să fi convins cu adevărat până acum. A greșit cu FCSB când a lăsat zona descoperită și Tavi Popescu a avut timp să marcheze. Când Teles șutează, se duce mingea două porți peste. Era nevoie de un jucător cu istoric mai bun ca marcator în locul său, lusitanul având doar trei goluri în ultimele 66 de meciuri. Verdict: RATAT.

Pablo Gaitan (Gloria Buzău) - a intrat ca titular abia în meciul cu Sepsi, dar a făcut diferența atunci și s-a impus foarte bine la mijlocul terenului. Din păcate, s-a accidentat și n-a mai putut fi folosit ulterior, dar poate fi o soluție după ce-și revine. Verdict: REUȘIT.

Ariel Lopez (Gloria Buzău) - folosit ca fundaș central și ca închizător, se poate spune că, de cele mai multe ori, și-a făcut treaba în teren, deși în ultimele partide s-a văzut o ușoară scădere față de începutul extrem de solid ca exprimare în joc. Verdict: REUȘIT.

Aurelian Păun ("U" Cluj) - a părut ciudat de când a venit și a și plecat între timp, fără să fi apărat vreun minut. Verdict: RATAT.

Ștefan Bodișteanu (Farul) - un jucător care s-a remarcat de la primele minute, dar care încă n-a adus plusvaloare cu adevărat în atac. Un mare minus este că e jucător sub formă de împrumut, astfel că Oţelul nu va putea beneficia cu adevărat de pe urma sa pe termen lung. Verdict: NEUTRU.

Milan Jelev (Arda) - un fundaș dreapta care a jucat mai mult pe stânga la Oțelul până acum. A avut prestații bune în ultima perioadă, după un început slab. Dacă va continua pe aceeași linie, atunci va putea intra în categoria transferurilor reușite. Momentan, verdict: NEUTRU.

Alexandru Pop (Unirea Dej) - cel mai bun marcator al echipei, cu 4 goluri din totalul de 7, plus o pasă de gol. Indiscutabil, cel mai bun transfer, mai ales că este deținut în coproprietate de Oțelul și va putea aduce beneficii financiare la o eventuală vânzare. Verdict: REUȘIT.

Răzvan Tănasă (Farul II) - un tânăr jucător mai puțin cunoscut pentru publicul larg, dar foarte talentat și cu mari așteptări de când era junior. A arătat foarte bine pe teren pentru Oțelul până acum, cu toate că putea mai mult. Chiar dacă e împrumutat, ca și Bodișteanu, ar fi șanse mai mari pentru el să devină definitiv al gălățenilor în curând. Verdict: REUȘIT.

Jonathan Cisse (Hapoel Hadera) - chiar dacă nu l-am văzut încă jucând, e o mare problemă pentru că acesta nici măcar nu s-a putut antrena cu gruparea gălățeană, deși a semnat contractul de mai bine de două săptămâni. Poate să devină un transfer reușit dacă se va impune în echipă, pentru că are un CV bun. Până atunci, verdict: RATAT.

Din cele 13 transferuri am catalogat astfel: 6 transferuri reușite, 3 neutre și 4 ratate. Per total, strategia de a aduce noi jucători a părut confuză la Oțelul, fiind făcută mai mult de pe o zi pe alta.

Citit 5093 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 15:37

8 comentarii

  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 18:50
    5.13.161.***
    degeaba nu exista vorba romaneasca veche! la pomul sarac nici boii nu trag macar! si asa este! otelul galati nu se dezminte de la vorba asta! nu degeaba au zis spus si astia la tv ca otelul galati e cea mai saraca echipa din liga 1!
    0
    0
  • postat de Mai usor cu pianul...
    Vineri, 08 Septembrie 2023 22:13
    5.13.202.***
    Teles nu e un transfer ratat, e util la constructie. Iar Cisse nici nu a ajuns in tara, de unde pana unde "transfer ratat"?
    0
    0
  • postat de din pacate se joaca pe puncte la fotbal. aici nu-i romanii au talent la gargara.
    Joi, 07 Septembrie 2023 17:36
    89.39.81.***
    analiza corecta si ce aduce valoare sint pe punctele ce vor urma a fi luate in campionat si bani in cupa...restul e gargara. gargara vine din partea conducerii clubului ce arunca cu promisiuni si o nemultumire a suporterilor ce vad un joc slab cu 7 puncte aduse din 8 meciuri din 24 puncte.
    0
    0
  • postat de Pavelino
    Joi, 07 Septembrie 2023 13:13
    109.99.0.***
    Subiectiva analiza si cam fara valoare cand nu stim costurile cu fiecare jucator. Daca Răzvan Tănasă este considerat reusit nu inteleg cum Ștefan Bodișteanu convocat si la U20 poate fi considerat neutru, ma indoiesc ca redactia cunoaste amanuntele din contractele celor doi imprumutati de la Farul.
    0
    0
  • postat de Unu
    Joi, 07 Septembrie 2023 11:29
    46.97.176.***
    Scuze, cred ca Dimitrov și Fatai au fost deja evaluați. Ei au venit înainte de ultima transa de transferuri...
    0
    0
  • postat de Unu
    Joi, 07 Septembrie 2023 11:19
    46.97.176.***
    Lipsește raitingul acordat bulgarului Dimitrov și mai ales al celui ce a coordonat aceste transferuri.... Se mai pot aduce jucători liber de contract după încheierea mercatto.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Joi, 07 Septembrie 2023 09:23
    5.2.205.***
    Pai parca tot batea Dorinel toba cu inca un atacant. Sa intelegem ca nu mai vine? Ar fi o mare problema
    0
    0
  • postat de Masca
    Joi, 07 Septembrie 2023 04:40
    95.76.37.***
    Avem un lot foarte numeros ce consuma foarte multi bani
    foarte multi fundasi in autobaza. Chiar si cate trei pe post
    care nu joaca si platiti pe mai bine de 3000 de euro/luna
    Impresarii sunt cei mai mari excroci, jumulind cluburile de bani
    recomandand tot felul de jucatori fara valoare
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.