Cum s-a complicat programul Oțelului

Cum s-a complicat programul Oțelului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul are de jucat la foc automat în următoarea perioadă, cu trei partide într-o săptămână, din care două în deplasări foarte lungi

Programarea partidelor de către televiziuni n-o avantajează deloc pe Oțelul, ci dimpotrivă. De la meciul cu Rapid, de duminică, programat pe teren propriu, trupa lui Dorinel Munteanu va avea de jucat patru meciuri în 13 zile, dintre care două în deplasări foarte lungi. Mai întâi, la Craiova, pentru meciul cu FCU 1948, vineri, 22 septembrie. După aceea, o deplasare în "Cupa României", la SCM Zalău, marți, 26 septembrie. Fără prea mult timp de recuperare după "excursia" la Zalău, vine o nouă partidă de campionat, vineri, 29 septembrie, pe teren propriu, cu Dinamo.

Astfel, oricum ar încerca să gestioneze situația, este aproape imposibil ca jucătorii clubului gălățean să nu  resimtă oboseala de pe drumuri și încărcătura partidelor în tot acest timp, ceea ce periclitează serios șansele de a obține rezultate favorabile în acest calup de patru partide. Mai întâi sunt doar patru zile între meciul contra Rapidului de acasă şi deplasarea de la Craiova, după care este împins mult prea în față meciul cu Dinamo din campionat, având în vedere că la doar 72 de ore distanță delegația gălățenilor se va afla la Zalău (drum de peste 10 ore de parcurs cu autocarul, din cauza infrastructurii precare).

Cum se organizează clubul

Având în vedere perspectiva programului extrem de încărcat, gălățenii au încercat să se descurce cât mai bine posibil în vederea acestor provocări, în așa fel încât prospețimea jucătorilor să nu aibă foarte mult de suferit. Astfel, plecarea la Craiova se va face miercuri, 20 septembrie, la doar trei zile de la meciul de acasă contra Rapidului și cu două înainte de disputa propriu-zisă cu FCU 1948. De la Craiova, se va pleca cu avionul spre Cluj-Napoca, unde gălățenii vor sta câteva zile, până la meciul cu SCM Zalău.

La capătul meciului cu echipa din cel de-al treilea eșalon, se va rămâne peste noapte la Zalău pentru odihnă, urmând ca apoi să fie programată întoarcerea acasă. Astfel, delegația Oțelului va ajunge la Galați miercuri seară, pentru ca vineri să aibă meci cu Dinamo.

Partida Oțelul - Dinamo este singura programată vineri seară, de la ora 21,00, deși ar fi fost normal ca în acea zi să nu mai fie puse să joace echipele care au avut partide în Cupă. Pe lângă faptul că sportivii ar putea avea de suferit de pe urma programului aglomerat, delegația gălățeană va avea și cheltuieli uriașe pentru această perioadă.

În tot acest timp, în care Oțelul se dă peste cap cu deplasările, Dinamo, de exemplu, are de jucat trei meciuri pe teren propriu: cu FCU 1948 Craiova și cu Farul (în campionat), apoi din nou cu FCU 1948 Craiova în Cupă.

Citit 2742 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2023 07:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.