Volei. Spectacol de calitate, victorie gălăţeană
Foto: Sportul Ilustrat

Volei. Spectacol de calitate, victorie gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Debutul în noul sezon oficial al campionatului de volei masculin a coincis cu un meci victorios pentru CSM Arcada, după o dispută spectaculoasă.

CSM Arcada și SCM Zalău au luptat cu ardoare pe parcursul a circa 100 de minute pentru a obţine un rezultat favorabil. Până la urmă, succesul i-a surâs echipei noastre, care a arătat mai multă forță și siguranță în joc, dar și un plus de valoare, care de-a lungul anilor i-a adus cinci titluri naționale. Scor final: 3-0 (25-21, 25-19, 27-25).

Primul set a durat mai bine de jumătate de oră, timp în care am asistat la foarte multe egalități pe tabela de scor, până la 20-20. Aici a venit sprintul final al campionilor, care au închis disputa la 25-21. Ceva mai la îndemână a fost actul al doilea, cu CSM Arcada permanent la cârmă, 5-2, 11-5, 18-11, 22-16 și 25-19. Altfel au stat lucrurile în setul al treilea, în care gălățenii au avut și 12-5 pe tabelă, dar s-a ajuns la un final cu emoții: 19-18, apoi mai multe egalități, până la 25-25. Aici au fost reușite punctele izbăvitoare pentru 27-25, ultimul punct reușit dintr-un blocaj excelent.

"A fost un meci cu un adversar care arată bine în acest sezon, cu un antrenor din Estonia și cu jucători valoroși, între care doi din Brazilia, doi din Cuba, plus românii binecunoscuți Cristi Bartha și Mărieș, ”liberoul” Naționalei din anii trecuți. Va fi un sezon încărcat, cu campionat, Cupă, dar și prezențe în Champions League. Ne așteaptă un drum lung, pe care să-l parcurgem cu chibzuință", ne-a declarat Sergiu Stancu, antrenorul echipei gălățene, la finalul partidei.

Gălăţenii au început meciul cu "sextetul" încercat în acest început de sezon: Woch, Butnaru, Gergye, Lescov, Lopez, Bala - Cristudor (libero). Au debutat doi din cei nou-veniți, slovenul Toman (libero) și finlandezul Nikula, și au mai intrat în joc Hamacher, Mihălescu și Talpă.

Destul de nesigur arbitrajul lui Florin Dragomir (București), cu mai multe mingi discutabile, care au generat proteste pe marginea terenului și apostrofări din tribună. În etapa a doua, pentru CSM Arcada urmează o deplasare la "U" Cluj, iar de acolo se va pleca direct în Spania, pentru primele jocuri din Champions League.

Fetele de la CSU, tot 3-0

Sâmbătă s-a jucat și partida de volei feminin din Divizia A2, runda a doua, între CSU Galați și Corona Brașov. Au câștigat gălățencele cu scorul de 3-0 (25-11, 25-17, 25-18). Jocul a fost la discreția echipei pregătite de Ileana Berdilă și Adriana Dudnic, superioritatea fiind reflectată și de scorul înregistrat în cele trei seturi.

Învingătoarele au evoluat în formula: Gabriela Panait, Sorina Răileanu, Alexandra Iordache, Cristina Popoiu, Andreea Stănescu, Diana Milea - Alexandra Iordan (libero). Au mai jucat: Maria Neacșu, Iulia Sava și Roberta Răfoi.

În etapa a treia, echipa gălățeană se va deplasa la CSM Focșani (formaţie antrenată de gălățeanul Nicușor Harabagiu).

Citit 985 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 07:54

1 comentariu

  • postat de Un galatean
    Luni, 16 Octombrie 2023 09:49
    82.76.59.***
    Bravo fetelor, bravo baieti, voi, si numai voi faceti ca se mai pomeneasca de acest oras, in rest, CADERE LIBERA.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.