Ce șanse are Oțelul să ajungă în play-off?

Ce șanse are Oțelul să ajungă în play-off?
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Dorinel Munteanu a anunțat încă de la începutul sezonului că țintește o prezență în play-off cu Oțelul Galați, iar parcursul din primele 12 runde confirmă într-o oarecare măsură așteptările antrenorului.

Oțelul a câștigat respectul tuturor echipelor din Superliga prin jocul bine organizat pe care îl practică și disciplina arătată, astfel că nu puțini sunt cei care iau în calcul echipa în privința calificării în play-off.

Când Dorinel Munteanu a afirmat, înainte de startul sezonului, că vizează o clasare în play-off, nu puțini au fost cei care s-au arătat neîncrezători. Până la urmă, Oțelul era o echipă nou-promovată, care nu a avut o campanie fulminantă de achiziții în vară. Dimpotrivă, s-a bazat în primele etape pe jucătorii care au contribuit la promovare.

Rigoarea lui Dorinel Munteanu s-a văzut însă din plin, iar Oțelul se remarcă prin disciplina arătată. Este cea mai pragmatică echipă din Superliga, cu 10 goluri marcate și 10 primite. Are cea mai bună apărare, dar în atac se vede că suferă. Doar UTA și Dinamo au un atac mai slab.

Chiar și așa, clasarea este una decentă pentru startul sezonului: Oțelul este pe locul 9, cu 14 puncte, la două sub o clasare pe o poziție de play-off și bookmakeri caselor de pariuri sportive sunt din ce în ce mai încrezători că gălățenii vor prinde un loc de play-off. În fața oțelului sunt echipele care sunt obișnuite cu prezența în top 6, cum ar fi FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid, Farul și Sepsi. Dar bătălia pare că se va da mult pentru locul 6, iar Oțelul, deși are șanse ceva mai mici, a arătat că poate produce surprize în acest sezon.

Oțelul, o echipă greu de învins

Oțelul s-a remarcat în acest sezon prin faptul că este o echipă foarte greu de învins. În actuala stagiune a suferit doar două eșecuri, unul cu FCSB și altul cu Farul, în ultima etapă.

 

Singura echipă care are mai puține eșecuri decât Oțelul este ocupanta primului loc din clasament, FCSB (una singură). În schimb, Oțelul are același număr de eșecuri ca CFR Cluj, Rapid și Universitatea Craiova, echipe aflate în cursa pentru titlu, dar și cu Petrolul Ploiești.

În schimb, Oțelul s-a remarcat prin faptul că este campioana remizelor. Are 8 rezultate de egalitate înregistrate în 12 etape. Doar Petrolul se apropie, cu 7 rezultate de egalitate. Totuși, jocul organizat practicat de formația lui Dorinel Munteanu face ca defensiva să fie dificil de deschis, iar echipele adverse au cu greu ocazii de a marca.

Dorinel Munteanu rămâne ca să ducă echipa în play-off

Recent, în presă au apărut informații conform cărora Dorinel Munteanu ar fi dorit de U Craiova 1948. Antrenorul a infirmat discuțiile și spune că obiectivul său este să rămână la Oțelul pentru a califica echipa în play-off.

”Nu, este un zvon care nu poate să influențeze pe nimeni, nici pe mine, nici echipa, nici clubul. Eu am discutat de ani de zile cu domnul Mititelu, dar nu s-a pus problema să preiau Craiova dânsului. Lumea s-a deșteptat puțin și au cam văzut că rezultatele vin și prin seriozitate și muncă. Eu sper, am spus tot timpul că continuitatea antrenorilor e decisivă. Cred că suntem printre primele trei țări care schimbăm așa des antrenorii. Eu am spus tot timpul că mă țin de cuvânt, multă muncă. Tot ce se întâmplă în club, totul este foarte important, ca să funcționeze. Totul trebuie să fie plătit la zi, totul contează, organizare, muncă, atitudine, tot", a spus Dorinel Munteanu pentru IAmSport.

Oțelul se pregătește de un meci tare

Pentru Oțelul, următorul meci va fi cel cu CFR Cluj, din deplasare, care va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 21:00. Se anunță un meci de top, în condițiile în care CFR Cluj s-a remarcat în acest sezon printr-un joc ofensiv, dar și pentru o omogenitate neașteptată, având în vedere numeroasele schimbări făcute în perioada de vară.

CFR Cluj joacă bine în special acasă, unde practică un fotbal ofensiv. Totuși, Oțelul a arătat și împotriva echipelor din fruntea clasamentului că se poate descurca bine, dovadă fiind remizele din meciurile cu Universitatea Craiova și Rapid. Dorinel le va cere cu siguranță jucătorilor să dea totul, iar un rezultat favorabil nu ar fi o surpriză.

 

(P)

Citit 2911 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 11:55