Derbi feminin adjudecat de gălățence

Derbi feminin adjudecat de gălățence
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un meci important pentru configurația clasamentului Seriei B a campionatului Diviziei A a avut loc la Galați. S-au întâlnit ocupantele locurilor 1 și 2, CSM Iași și CSM Galați, ambele cu câte 12 puncte, departajate de golaveraj, înaintea etapei.

A fost un derbi autentic. Conform așteptărilor, partida a generat o dispută aprigă, cu unele momente de echilibru, dar, în principal, cu gălățencele "la timonă". Până la urmă, fetele noastre și-au apropriat succesul după o evoluție sigură pe întregul parcurs al jocului.

Echilibrul s-a menținut în primul sfert de ceas, după care elevele antrenorilor Daciana Curtean și Relu Druțu au sprintat spre o victorie care le-a readus pe primul loc în clasament. La pauză a fost 14-12, pentru ca imediat ieșencele să restabilească egalitatea. A fost pentru ultima dată, pentru că pe parcursul mitanului al doilea scorul s-a dus și la un ecart de 3-4 puncte: 19-15 în minutul 40 și 23-19 în minutul 52. La fluierul final, tabela a arătat victoria gazdelor la scorul de 25-23. Cu aceste trei puncte gălățencele vor ierna în fruntea clasamentului cu 15 puncte, din tot atâtea posibile, secondate de echipa oaspete, rămasă cu 12 puncte.

Învingătoarele au jucat în alcătuirea: Alexandra Prodan, Nicoleta Petre, Bianca Aron - Cristina Andriță (8 goluri), Andreea Merlă (2), Lavinia Lazăr, Iulia Eiler (1), Mălina Bichir (1), Andreea Prescură (2), Sorana Chiriac, Daniela Corban (3), Iasmina Ichim (6), Raluca Tănasă-Dinu, Mădălina Manolachi (1), Diana Nichitean (1) și Maria Frăsinel.

Gălățencele vor ierna multă vreme pe locul întâi, pentru că vor mai juca abia pe 21 ianuarie 2024, când vor merge la CSM Făgăraș, în etapa a 7-a.

Până atunci, pe 21 decembrie va fi și un meci în "Cupa României", cu CSM Deva, în deplasare.

Citit 943 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.