Israel - România, cu calificarea pe masă!

Israel - România, cu calificarea pe masă!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Naționala țării noastre are nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate în meciul contra selecționatei din Israel, pe teren neutru, pentru a-și consolida șansele de acces către Euro 2024

Selecționata României este la momentul adevărului, dacă va reuși sau nu să se califice la Campionatul European de anul viitor. Pentru a îndeplini acest obiectiv, naționala condusă de Edward Iordănescu are nevoie să nu piardă meciul cu Israel, de sâmbătă seară, de la ora 21,45, pe Pancho Arena (teren neutru, în Ungaria). Partida va putea fi urmărită în transmisiune directă pe Antena 1.

Situația în grupă, după opt etape, se prezintă astfel: 1. Elveția 16 puncte (21-9), 2. ROMÂNIA 16 p (13-4), 3. Israel 12 p, 4. Kosovo 10 p, 5. Belarus 6 p, 6. Andorra 2 puncte.

După meciul cu Israel, naționala țării noastre mai are de jucat acasă cu Elveția, în vreme ce Israel o va avea de înfruntat pe codașa grupei, Andorra. În mod cert, un rezultat de egalitate sau o victorie cu Israel ar însemna că România va încheia peste gazdele de sâmbătă seară, dar și peste Kosovo. Astfel, România este la doar un rezultat de egalitate distanță de calificarea la un nou turneu final.

”Meciul cu Israel este decisiv şi nu trebuie să ne ferim de realitate. Noi am făcut ca acest meci să fie decisiv, am câştigat această şansă prin tot ce am făcut în această campanie. Poate fi un meci de totul sau nimic. Când duci o campanie fără înfrângere şi totuşi ajungi să depinzi de un rezultat la ultima acţiune nu e tocmai confortabil. Asta face ca presiunea să fie imensă, dorinţa fantastică. Grupul este pregătit”, a spus selecționerul Iordănescu înaintea acestei partide.

Pe ei ne bazăm

Pentru dubla cu Israel și Elveția, de sâmbătă și marți, naționala României are în componență 28 de jucători, după cum urmează. Portari: Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Rapid), Ionuț Radu (Bournemouth); Fundași: Nicușor Bancu (CSU Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Adrian Rus (Pafos), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Radu Drăgușin (Genoa), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Bogdan Racovițan (Rakow), Andreas Dumitrescu (Slavia Praga); Mijlocași: Nicolae Stanciu (Damac), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alaves), Valentin Mihăilă (Parma), Darius Olaru (FCSB), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu), Marius Marin (Pisa), Florinel Coman (FCSB), Vladimir Screciu (CSU Craiova), Marius Ștefănescu (Sepsi), Andrei Artean (Farul); Atacanți: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Muaither), Florin Tănase (Al-Okhdood), Denis Drăguș (Gaziantep), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

În cazul unui eșec cu Israel în meciul de sâmbătă seară, ”tricolorii” mai au o a doua șansă la calificare printr-un succes cu Elveția, marți seară, pe Arena Națională.

Citit 951 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 00:23

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Luni, 20 Noiembrie 2023 17:21
    5.13.143.***
    bravo romania felicitari! imi pare rau de israel! dar asta-i viata! cand ai razboaie in tara ta! numai de fotbal nu iti mai arde!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.