România - Elveția, cu miza primului loc în grupă

România - Elveția, cu miza primului loc în grupă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cele două echipe sunt deja calificate matematic la Euro 2024, doar că fiecare trage să obțină clasarea în fruntea clasamentului din grupă

Prima ecuație a preliminariilor pentru Campionatul European din 2024 a fost rezolvată prin calificarea României și Elveției din cadrul Grupei I. Astfel, în ultima etapă se joacă duelul decisiv România - Elveția, cu miza primului loc. ”Tricolorii” ocupă prima poziție înaintea disputei, cu două puncte avans, ceea ce înseamnă că le este suficient și un rezultat de egalitate pentru a încheia în fața Elveției. De partea cealaltă, selecționata Elveției nu traversează momente prea bune, fiind de multe ori întoarsă după ce a condus, inclusiv în tur, contra României, 2-2, ori la cel mai recent joc cu Kosovo (1-1, după ce a avut avans pe tabelă).

Primul loc pornește din urna a doua

Cea mai importantă miză pentru clasarea pe primul loc în grupă nu ține de orgoliul competițional, ci de favorizarea la tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor din cadrul Campionatului European 2024 din Germania. Astfel, echipa de pe primul loc va fi în urna a doua, în timp ce echipa de pe locul secund va merge direct în urna a patra. Desigur, în oricare variantă există tip de grupă ușoară, ori tip de grupă infernală.

La Euro 2008, România a făcut parte dintr-o grupă de foc, cu Franța, Olanda și Italia, ceea ce s-ar putea reedita pentru turneul final din Germania, în cazul în care ”tricolorii” câștigă grupa și ar fi în urna a doua. Cea mai ușoară grupă posibilă, cu România în urna a doua, ar putea fi cu Turcia, Cehia și Slovacia.

Din urna a patra, cea mai înfricoșătoare variantă ar fi cu Franța, Spania, Olanda, în timp ce varianta cea mai facilă s-ar putea contura cu Turcia, Albania și Cehia.

Un meci cu stadionul plin

Se anunță a fi sold-out pentru partida România - Elveția, programată marți seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Meciul va putea fi urmărit în transmisiune directă pe Antena 1.

În cazul în care România nu pierde nici cu Elveția, în afară de clasarea pe primul loc ar fi și răsplata de a fi terminat întreaga campanie fără eșec.

La meci și-a anunțat prezența și Dorinel Munteanu, managerul tehnic al SC Oțelul, care deține și recordul de selecții în tricoul echipei naționale. "Era o grupă accesibilă și până la final s-a dovedit că România nu putea să rateze calificarea. Suntem neînvinși și cu mari șanse să o câștigăm. Voi fi în tribună cu Elveția, să le țin pumnii băieților și să ne bucurăm de această performanță", a spus Munteanu.

Citit 623 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.