Belgienii, mai buni decât CSM Arcada
Foto: Sportul Ilustrat

Belgienii, mai buni decât CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primul meci de acasă în grupele Ligii Campionilor al formaţiei CSM Arcada a fost așteptat cu legitim interes, însă nu s-a încheiat așa cum și-ar fi dorit numerosul public prezent în tribunele Sălii Sporturilor "Dunărea"

Echipa noastră a avut o prestație mult sub nivelul celei arătate în alte partide de până acum. Este problema staffului tehnic de a analiza calitatea și eficiența jocului, dar cert este că a fost o diferență între ce au arătat belgienii de la Maaseik și băieții noștri. Oaspeții și-au confirmat prezența de durată în această fază a competiției continentale, în timp ce echipa noastră se află doar la primele două jocuri, după cum aprecia și managerul clubului Mirel Zaharescu. Din păcate, ambele au fost pierdute.

Filmul meciului

Din start, CSM Arcada a trimis în teren un ”sextet” verificat în atâtea examene interne și europene. S-a început cu Woch, Butnaru, Gergye, Bala, Nikula, Karimi - Toman (libero). Iureșul gălățean, așteptat de tribune, a durat foarte puțin: 3-0, 6-1, pentru că, pe nesimțite, a ieșit la rampă jocul precis, calculat, cu servicii impecabile și atacuri puternice al oaspeților. În aceste condiții, meciul a continuat favorabil belgienilor, care aveau să ducă scorul la o cotă greu de combătut: 8-8, 10-13, 15-22, 20-25, în primul set.

A urmat un set extraordinar de disputat, pe parcursul unei jumătăți de ceas, în care jucătorii gălățeni au ripostat mai consistent: 4-4, 12-12, 18-18, 23-23, 25-23, pentru 1-1 la seturi.

În aceste prime două acte s-a luptat din greu și cu... solicitări challenge, adesea nefavorabile.

S-a sperat totuşi într-un rezultat favorabil, dar acest lucru n-a fost posibil, pentru că jucătorii noștri s-au arătat în continuare nesiguri, copleșiți de importanța partidei. Lucru extrem de vizibil în actul al treilea, 5-5, 10-10, dar apoi 11-16, 15-23, cu final la 17-25.

O durată prelungită a necesitat și setul al patrulea, în care s-a făcut un mare consum de energie. Din nou echilibrul s-a menținut pe tabelă până la 13-13, apoi 16-13 și 18-15 în favoarea gălățenilor, ceea ce făcea ca speranțele să revină în rândul suporterilor. Dar n-a fost să fie așa, pentru că echipa oaspete a revenit cu o siguranță ieșită din comun în execuții, ceea ce a dus la 23-25 și scorul final 1-3.

La gălățeni au mai intrat în teren încă șase jucători: Talpă, Hamacher, Lescov, Aldea, Lopez și Cristudor.

Arbitri: Mirko Jankovici (Serbia), Vasileos Vasiliadis (Grecia).

Următoarea etapă din Champions League este programată pe 14 decembrie și se va juca astfel: CSM Arcada - LVI Praga și Civitanova - Maaseik.

Scurte declarații la finalul jocului

Jolan Cox, căpitanul oaspeților, declarat  MVP la finalul partidei, a oferit declarații despre victoria echipei sale: "Am luptat mult pentru acest succes, toți băieții aducându-și contribuția. Am uitat de înfrângerea de acasă, din primul meci al grupei (0-3 cu LVI Praga - n.r.) și ne vom concentra pentru partidele viitoare".

De la CSM Arcada a oferit declarații finlandezul Nikula: "N-a fost cel mai bun joc al nostru, dar trebuie să ne revenim pentru următoarele partide din grupă. Am sperat în setul al patrulea, când am și condus, dar apoi am avut o perioadă mai slabă și am pierdut complet controlul. Va trebui să facem cu mai multă grijă acele mici lucruri ce pot face diferența într-un asemenea meci".

Până la următoarele confruntări europene, CSM Arcada va juca sâmbătă, în campionat, pe teren propriu, cu Rapid București.

Citit 940 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 02:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.