După victoria cu FCSB, Oțelul - din nou aproape de play-off

După victoria cu FCSB, Oțelul - din nou aproape de play-off
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Gruparea gălățeană a impresionat toată țara cu evoluția sa extrem de solidă din precedenta etapă, iar o eventuală calificare în play-off ar putea fi o răsplată pe măsura jocului prestat

Oțelul este din nou în cărți pentru calificarea în play-off, după ce în urmă cu o etapă situația părea mult mai sumbră. Nu doar că pierduse acasă cu CSU Craiova, 1-3, dar nici celelalte rezultate indirecte nu-i fuseseră avantajoase. De această dată, marele câștig a venit în urma succesului, scor 2-0, în deplasare, cu FCSB (goluri marcate de Teles și Cisotti), plus câteva rezultate mai bune de la contracandidate (Voluntari - Petrolul 0-0 și UTA - Hermannstadt 2-0).

Astfel, distanța față de locurile de play-off este acum de numai trei puncte. Dar în afară de diferenţa mică de puncte, jocul echipei este cel care dă tot mai multă încredere că Oțelul ar putea să intre între primele șase echipe ale campionatului la finele sezonului regulat.

Locul 3 în deplasare

Oțelul se menține neînvinsă în deplasare pe parcursul acestui sezon. Singurele eșecuri au provenit la jocuri de acasă: 0-2 cu FCSB, 0-1 cu Farul și 1-3 cu CSU Craiova. Gălățenii se clasează pe locul al treilea în Superligă la capitolul meciuri în deplasare, cu 15 puncte din 9 runde. Trei au fost câștigate: 2-0 la FCU 1948 Craiova, 4-2 la UTA și 2-0 la FCSB, iar în celelalte șase a remizat: 0-0 la CSU Craiova, 1-1 la Sepsi, 0-0 la FC Botoșani, 2-2 la Petrolul, 0-0 la CFR Cluj, 1-1 la Poli Iași. După ultima etapă, grație succesului fără gol primit pe terenul celor de la FCSB, Oțelul a revenit în postura de echipă cu cea mai bună apărare, cu doar 17 goluri încasate, alături de Petrolul și CSU Craiova, care au tot câte 17 goluri primite.

Dur-Bozoancă, omul providențial

La finalul meciului FCSB - Oțelul 0-2, cele mai bune date statistice le-a înregistrat portarul Cosmin Dur-Bozoancă, cu o notă de 8,1. Goalkeeperul gălățenilor a reușit să scoată toate tentativele gazdelor de a reveni în meci, iar câteva dintre intervenții au fost extrem de spectaculoase și eficiente. Cea mai bună s-a dovedit a fi în prima repriză, când a scos o minge trimisă cu capul de Miculescu din 6 metri. Portarul Oțelului are o medie de sub un gol pe meci primit, în condițiile în care cinci au fost încasate în două partide dintre cele 11 pe care le-a jucat ca titular. De altfel, Coco, așa cum îi spun colegii, a fost providențial pentru Oțelul încă de la cele două promovări succesive și se dovedește a fi unul dintre cei mai buni portari din România și la nivelul Superligii.

Din echipa Oțelului, în meciul cu FCSB s-au mai remarcat Cisotti, Teles şi Silva, dar în mod principal antrenorul Dorinel Munteanu, care a pregătit echipa excelent pentru duelul de pe terenul liderului.

Citit 2431 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 17:27

3 comentarii

  • postat de Dragan
    Marți, 05 Decembrie 2023 10:25
    194.105.20.***
    Acelasi Munteanu care pregateste execrabil meciurile de acasa? Mai ales cel cu Craiova! Ce va mai place sa il pupati in fund, pe bani publici?! Mai nou se da si mare patron, el plateste primele si salariile? Drumul catre faliment are in fata cateva rezultate intamplatoare.
    24
    4
  • postat de Mimi
    Marți, 05 Decembrie 2023 05:59
    86.124.202.***
    Mario,ești neam cu Munteanu??Ce a făcut el pt ca echipa să meargă așa bine?? În altă ordine de idei,Dorinel cap de afiș , apoi băieții toți merită FELICITĂRILE NOASTRE!
    30
    3
  • postat de Mario
    Luni, 04 Decembrie 2023 18:54
    89.137.136.***
    Meci f bun făcut de echipă,felicitări băieților și celor din staful tehnic,în frunte cu Munteanu,într adevăr e o problemă cu banii,de fapt cam la toate cluburile exista întârzieri salariale,era ok dacă pe lângă primărie mai aveam și un alt sponsor,dar nu decorativ cum sunt indienii...
    0
    55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.