Dinamo-Oțelul, în Cupa României, cel puțin un egal pentru calificare!

Dinamo-Oțelul, în Cupa României, cel puțin un egal pentru calificare!
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

În ultima etapă a fazei grupelor din "Cupa României", echipa gălățeană are mari șanse de a obține calificarea în sferturile de finală ale competiţiei naționale

Campania foarte bună de până acum din "Cupa României" ar trebui completată de Oțelul cu un rezultat favorabil (egal sau victorie) în disputa cu Dinamo, de la București, din ultima rundă a Grupei C. Situația în grupă se prezintă astfel înaintea partidei: 1. Oțelul 4 puncte (golaveraj 5-2), 2. FCSB 4 p (3-1), 3. FCU 1948 Craiova 4 p (2-1), 4. Dinamo 2 p (2-2), 5. FC Bihor 1 p (1-3), 6. SCM Zalău 0 puncte (1-5). Astfel, cele două calificate ale grupei se vor afla în urma meciurilor Dinamo - Oțelul și FCU 1948 Craiova - FCSB, ambele programate joi seară, de la ora 20:45. Cu un egal, gălățenii sunt siguri de calificare, iar cu o victorie au mari șanse de a-și asigura primul loc, ceea ce le-ar garanta că vor fi gazdă la meciul din ”sferturi”.

Şansă de îmbogățire

În cazul în care va trece cu brio peste meciul cu Dinamo din Cupă, Oțelul ar mai avea două faze de parcurs pentru a ajunge în finala "Cupei României", performanță atinsă în 2004. Iar prin câștigarea trofeului, ar fi garantată prezența în preliminariile Europa League, ceea ce ar însemna cel puțin participarea în faza de play-off a Conference League. Aceste participări ar atrage foarte mulți bani de pe urma angrenării în minimum cele două faze garantate din Cupele Europene. Mai mult, dacă se reușește accederea în grupele uneia dintre competiții (Europa League sau Conference League), ar fi un foarte mare jackpot încasat de gălățeni, de minimum 8 milioane de euro! Astfel, "Cupa României" ar trebui să fie considerată principala competiție de abordat de către trupa lui Dorinel Munteanu pentru restul sezonului.

Până acum, Oțelul s-a descurcat foarte bine. În turul eliminatoriu a trecut cu 3-1 de FC Bacău, iar în grupă a câștigat cu 4-1 la Zalău și a remizat, 1-1, cu FCSB.

În ceea ce privește meciul cu Dinamo, cele două formații au parcursuri total opuse în campionat, deși ambele sunt echipe nou-promovate. Oțelul a strâns 23 de puncte după 18 etape, fiind una dintre echipele implicate în lupta pentru un loc de play-off. În schimb, Dinamo a făcut doar zece puncte în tot acest timp, ocupând penultimul loc în clasamentul Superligii. În turul de campionat a fost 1-0 pentru Oțelul, la Galați.

Partida Dinamo - Oțelul va fi transmisă în direct de Digi Sport 2 și Prima Sport 2, în vreme ce, de la aceeași oră (20:45), FCU 1948 Craiova - FCSB se poate vedea pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Cisotti, propus la Naționala României

Evoluțiile foarte bune ale italianului Juri Cisotti au atras atenția mai multor cunoscători de fotbal, printre care și fostul selecționer Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer al Naționalei României, Edward. Acesta consideră necesară naturalizarea lui Cisotti, în vederea convocării sale pentru participarea României la Euro 2024. Acest lucru este posibil cu anumite derogări, la fel cum s-a întâmplat pentru mai mulți jucători de futsal străini care actualmente evoluează sub tricolor. Un exemplu provine chiar de la Galați, în persoana lui Daniel Araujo, brazilian naturalizat pentru a evolua în echipa națională.

"Nu știu cum îl cheamă, dar italianul ăla care a dat golul doi în FCSB - Oțelul ar trebui chemat la echipa națională a României. Luați-l și naturalizați-l!", a spus Anghel Iordănescu, pentru Fanatik.

Cisotti are doi ani și jumătate petrecuți la Galați, timp în care a fost factor principal la două promovări ale echipei și o bună participare până acum în campionat și "Cupa României". Italianul se află în topul celor mai buni jucători din prima ligă de până acum, conform datelor statistice.

Citit 8606 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 19:09

5 comentarii

  • postat de comunismul
    Vineri, 08 Decembrie 2023 14:52
    5.13.207.***
    atat s-a putut!
    0
    0
  • postat de Strateg-antrenor
    Joi, 07 Decembrie 2023 17:48
    84.117.46.***
    Otelul trebuie sa atace din prima pana da primul gol apoi nu trebuie sa stea doar in aparare ca pe final fac aia egal apoi mai dau un gol. Trebuie sa atace continuu si sa fie calare pe ei pana le dau 3-4 goluri. atac -aparare, atac-aparare sau aparare-atac. Presing si departajare si pase.
    0
    1
  • postat de Mario
    Joi, 07 Decembrie 2023 10:52
    89.137.136.***
    Meciul cu Dinamo tb abordat la victorie clar și ar tb să le dăm o lecție dura,mai ales după declarațiile lor în ultima vreme la adresa echipei noastre, în loc să și vadă de treaba lor,fiind f aproape de a retrograda în liga2,ei având probleme f mari,atât financiare,cât și la nivelul stafului tehnic.
    3
    18
  • postat de Eugen Neagu
    Joi, 07 Decembrie 2023 10:37
    88.173.84.***
    Le dam 2-0 la partida cu Dinamo,avem portar bun și câștigăm cu Dorinel Munteanu,batem tot ce prindem !
    4
    14
  • postat de hai otelul
    Joi, 07 Decembrie 2023 06:04
    128.127.117.***
    principala competitie ramine campionatul, cupa ar fi ceva extraordinar......oricum cred ca se vor aborda cu seriozitate cele doua competitii pentru ca asta e spiritul otelului.
    5
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.