Încă un examen greu pentru CSM Arcada

Încă un examen greu pentru CSM Arcada
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Săptămâna aceasta se dispută meciurile etapei a treia din grupele principale ale Champions League la volei masculin

Gălățenii de la CSM Arcada primesc, joi, replica cehilor de la VK LVI Praga, în timp ce meciul belgienilor de la Maaseik cu Lube Civitanova a fost programat marți seară.

Misiunea echipei noastre este una deloc uşoară. Evoluțiile din primele meciuri, ambele pierdute (0-3 cu Civitanova și 1-3 cu Maaseik), precum și ultima înfrângere din campionat (0-3 la Corona Brașov) sunt elemente care îndeamnă la mai multă concentrare.

CSM Arcada trebuie să dea totul!

Desigur, în viața fiecărei echipe apar și asemenea momente neplăcute. Sunt suișuri și coborâșuri inerente, care trebuie gestionate cu cea mai mare atenție. În această situație se află jucătorii echipei noastre. Ce e de făcut?

În primul rând, trebuie o totală schimbare de atitudine în joc. Întâlnim una dintre favoritele grupei (a doua cotată la start) și va fi nevoie de mobilizare și concentrare permanente. Sunt obligatorii constanța în evoluție și profesionalismul.

CSM Arcada are jucători care au demonstrat că sunt capabili de jocuri de calitate. Trebuie făcut totul pentru a ridica jocul la nivelul acestei competiții. În ceea ce privește publicul spectator, părtaș la atâtea izbânzi, este așteptat alături de echipă în aceste momente mai puțin plăcute din punct de vedere al formei sportive. Jucătorii şi stafful tehnic au nevoie de sprijinul și atașamentul tribunei!

Cehii pot fi învinși

Echipa pragheză nu are un palmares impresionant, dar în actuala ediție a reuşit deja un rezultat favorabil. În primul meci al grupei principale din Champions League, a câștigat în deplasarea din Belgia, 3-0 cu Maaseik. A pierdut apoi în fața italienilor de la Lube Civitanova, tot la zero.

LVI Praga este campioana ultimei ediții din Cehia și ocupanta locului al doilea în precedentele sezoane, fiind deţinătoare a două trofee de Cupa Cehiei. Este condusă de un antrenor argentinian, Juan Manuel Barrial, iar jucătorii actualului lot provin din Cuba, Canada, Danemarca, Argentina, Germania, dar și din Cehia.

Este o mai veche cunoștință a spectatorilor gălățeni, pentru că în urmă cu trei sezoane s-a mai întâlnit cu CSM Arcada, în faza a doua din Champions League. Echipa gălățeană a câștigat acasă cu 3-2, dar în retur a fost un succes al cehilor cu același scor, echipa din Praga calificându-se după câştigarea ”setului de aur”.

* Partida din etapa a treia a actualei faze se va disputa joi, 14 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor "Dunărea". Va arbitra cuplul Ari Jokelainen (Finlanda) - Zolt Mezoffy (Ungaria). Al treilea oficial este gălățeanul George Grădinaru, iar observatorul meciului va fi din Georgia.

Citit 465 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2023 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.