Arbitrii gălățeni de fotbal, campioni pentru a cincea oară

Arbitrii gălățeni de fotbal, campioni pentru a cincea oară
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Arbitrii gălățeni ne-au demonstrat încă o dată talentul și măiestria în manevrarea balonului rotund. În weekend, Sala Sporturilor din Pitești a fost gazda unei noi ediții a ”Cupei Prietenia” - competiția arbitrilor români. A fost ediția cu nr. 22, iar cinci dintre acestea i-au avut în frunte pe gălățeni!

În acest final de an, arbitrii noștri au dominat din nou disputele, încheind pe primul loc pentru a treia oară consecutiv. În sala din Pitești au venit 17 selecționate județene, repartizate în patru grupe. Concitadinii lui Liviu Ciubotariu, președintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi, au jucat în Grupa A, pe care au câștigat-o, grație golaverajului: 1. Galați 6 puncte, 2. Dâmbovița 6 p, 3. Prahova 6 p, 4. București 0 p. Gălățenii, ca și alte două echipe, au câștigat două meciuri și au pierdut unul. Au învins Prahova cu 2-0, a fost 4-2 cu București, respectiv, 4-5 cu Dâmbovița. Cu un golaveraj de 10-7, ai noştri au mers mai departe.

Celelalte șase calificate (primele două din fiecare grupă) au fost Brăila și Constanța (Grupa B), Dolj și Vâlcea (C), Teleorman și Sibiu (D). Au urmat meciurile din ”sferturi”, în care s-au consemnat rezultatele: Galați - Constanța 1-0, Brăila - Dâmbovița 1-3, Teleorman - Vâlcea 1-4, Dolj - Sibiu 4-5 (după penaltiuri). În semifinale, diferențele de scor au fost mult mai clare: Galați - Vâlcea 5-2, Dâmbovița - Sibiu 6-1.

În ultimele două meciuri s-au înregistrat, de asemenea, diferențe semnificative. În finala mică, Vâlcea - Sibiu 11-3. În finala mare, Galațiul a dat din nou peste Dâmbovița, pe care de data asta a depășit-o fără drept de apel: 6-1. Astfel a fost adjudecat cel de-al cincilea titlu de campioni.

Iată componenta selecționatei noastre și marcatorii (golaveraj general 22-10): Daniel Constantinescu (2 goluri) - Daniel Vlase (1), Ionuț Constantinescu (5), Daniel Gâță (4), Ionuț Cojocaru (1), Andrei Toma (3), Marian Dinu (1), Iulian Năpârlică (3), Marco Marin (1) și Alexandra Ivan-Constantinescu (1). Gălățeanul Daniel Constantinescu a fost desemnat portarul turneului.

Primele trei clasate au fost recompensate cu medalii şi cupe, iar gălățenii au primit şi tricourile de campioni. Din păcate, gălățeanul Ionuț Cojocaru a suferit o serioasă accidentare, ajungând chiar la spital.

Citit 945 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.