CSM Arcada, după puncte în Belgia

CSM Arcada, după puncte în Belgia
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

A trecut doar o săptămână de la primul succes, și voleibaliștii gălățeni se află deja în fața unui nou meci din grupele Ligii Campionilor

Acest joc se va disputa în Belgia, în compania echipei Maaseik. În tur, la Galaţi, a fost 3-1 pentru gazdele de astăzi, deși CSM Arcada era considerată favorită. În retur, gălățenii sunt decişi să abordeze partida cu toată încrederea. Cunoscându-și deja adversarii, elevii lui Sergiu Stancu s-au pregătit cu atenție și sunt gata pentru o replică dârză.

Între timp, de la precedenta dispută cu belgienii, Arcada și-a măsurat forțele cu cehii de la LVI Praga, pe care i-au învins cu 3-2, obținând prima victorie în Champions League. De atunci, toate pregătirile au fost concentrare pentru confruntarea de astăzi.

După trei etape desfăşurate în grupă, CSM Arcada are două puncte și se gândește cu încredere la cele trei puse în joc joi seara. Cu determinare și cu un joc inspirat, gălăţenii pot obţine un rezultat favorabil.

Plecarea din Galaţi a avut loc marți seară, iar miercuri dimineață, la ora 8:30, lotul Arcadei s-a ambarcat în avionul spre Belgia. Seara a avut loc antrenamentul oficial la care au luat parte toți cei 14 jucători deplasați. Aceștia sunt: Woch, Butnaru, Gergye, Lopez, Bala, Javad, Toman, Lescov, Mihălescu, Nikula, Hamacher, Cristudor, Aldea și Talpă.

Joi seară, ora 21.30, va debuta meciul mult așteptat, sub bagheta arbitrului Eldar Zulfugarov (Azerbaidjan), secondat de Benedikt Geukes (Germania). În al doilea meci al etapei a patra se întâlnesc LVI Praga și Lube Civikanova.

Clasamentul la zi al Grupei E, înaintea meciurilor din retur, se prezintă astfel: 1. Lube Civitanova 9 puncte, 2. LVI Praga 4 p, 3. Maaseik 3 p, 4. CSM Arcada 2 puncte.

După meciul de joi, urmează o scurtă pauză europeană, iar pe 9 și 17 ianuarie sunt programate ultimele două partide din grupă: cu Lube Civitanova (acasă), respectiv, în deplasare la LVI Praga.

Informații din tabăra gazdelor

Maaseik a susținut nouă meciuri în actualul sezon al competiției interne, din care a câștigat cinci și a pierdut patru. Cu această zestre se clasează pe locul al doilea. Echipa este antrenată de italianul Fulvio Bertini, dar, curios, nu are niciun jucător italian în lot! Cei 14 jucători provin din Croația, Estonia, Olanda, Cehia, Finlanda, Ungaria și, evident, Belgia. Deține 16 titluri naționale, 14 cupe și 14 supercupe, dar și clasări fruntașe în competițiile continentale.

Meciul Maaseik - CSM Arcada se va juca într-o sală cu capacitatea de 2.700 de locuri, cu circa o mie mai mult decât Sala Sporturilor "Dunărea".

Într-un dialog referitor la partida din Belgia, antrenorul Sergiu Stancu s-a declarat încrezător în forțele echipei noastre. "Ne așteaptă o partidă foarte grea, cu o echipă bună, care ne-a învins în tur. Aceasta nu înseamnă că nu vom face totul pentru un succes. Avem calitatea și pregătirea necesare să inversăm datele problemei - ei, victorie la Galați, noi, victorie în Belgia. Un succes în care credem cu tărie ar fi foarte frumos și ne-ar menține în cursa pentru calificare. Suntem convinși cu toții că putem realiza acest lucru", ne-a spus antrenorul.

În numele amatorilor voleiului din Galați, le-am urat succes în această importantă misiune!

Citit 935 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.