CSM Galați închide anul cu un meci oficial

CSM Galați închide anul cu un meci oficial
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa gălățeană de baschet seniori CSM Galaţi are de jucat pentru ultima dată în 2023, acesta fiind ultimul eveniment sportiv oficial al anului din oraş.

Astfel, vineri seară, de la ora 18.30, la Sala Sporturilor "Dunărea", se întâlnesc CSM Galați şi CSM Corona Brașov, în faza I din Liga Națională de baschet masculin. Gălățenii urmăresc să câștige jocul, pentru a-și asigura o poziție cât mai bună pentru faza a doua a campionatului, în care ultimele opt echipe clasate în cele două grupe vor juca între ele.

"Ne așteaptă un meci extrem de dificil, în fața unui adversar care s-a întărit în ultima vreme. Venim după o pauză necaracteristică de meciuri, de trei săptămâni (n.n. - etapă liberă și meci amânat cu Laguna), dar sperăm să avem intensitatea pe care ne-o dorim și să reușim să obținem victoria", ne-a spus antrenorul Florin Nini.

CSM Galați se află pe locul 8 (penultimul) în Grupa A, cu un singur succes din 11 partide disputate. De cealaltă parte, CSM Corona a fost surpriza plăcută a grupei, cu opt victorii din 13 partide, având șanse mari să încheie în zona de play-off.

După meciul cu brașovenii, echipa gălățeană va mai juca în luna ianuarie alte patru partide, după cum urmează: la U-BT Cluj-Napoca (6 ianuarie), la Laguna București (11 ianuarie, restanță), acasă cu Rapid București (13 ianuarie) şi acasă cu CSO Voluntari (20 ianuarie).

Pentru meciul cu Corona Brașov, antrenorul Florin Nini nu se poate baza pe tinerii Sebastian Boghean și David Brăilescu, ambii aflați la acțiuni ale loturilor naționale. Primul este la selecţionata Under 16, iar al doilea la U18. De asemenea, lipsește David Stan, aflat în perioada de recuperare.

În rest, lotul gălățenilor este complet, fiind format din următorii jucători: Jan Razdevsek, Ștefan Păduraru, Marlon Ruffin, Marqueze Coleman, Theodor Gherman, George Ștefanache, Jordan Swopshire, Marius Ciotlăuș (căpitan), Guga Patashuri, Cosmin Buboiu, Gheorghe Rebeja, Andrei Calenic și Shakem Johnson.

Concurs de aruncări pentru fani

În pauza meciului cu braşovenii, organizatorii partidei au pus la cale un concurs de aruncări pentru spectatori. Premiul pentru câștigător va fi un tricou original de prezentare al echipei de baschet CSM Galați, cu semnăturile tuturor jucătorilor. Concursul va avea loc în pauza mare (după sfertul al doilea), iar din public vor fi aleși cinci participanți care vor porni de la linia de trei puncte. În cazul în care niciunul nu va înscrie, departajarea se va face la aruncări libere.

Citit 1017 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.