Victorie de senzaţie a voleibaliştilor gălăţeni în Liga Campionilor

Victorie de senzaţie a voleibaliştilor gălăţeni în Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Formaţia CSM Arcada Galaţi a învins, marţi seara, puternica echipa italiană Lube Civitanova, în etapa a cincea a Grupei E a Ligii Campionilor la volei masculin.

Meciul disputat în Sala Sporturilor "Dunărea" a fost câştigat de gruparea pregătită de Sergiu Stancu cu scorul de 3-2 (21-25, 25-23, 25-20, 16-25, 15-10). După un joc de mare spectacol, gălăţenii s-au impus la limită în faţa vicecampioanei Italiei, formaţie care câştigase toate cele patru meciuri jucate până acum în Liga Campionilor cu scorul de 3-0.

În faţa a circa 1.300 de spectatori, maghiarul Roland Gergye a fost desemnat omul meciului, cu 21 de puncte realizate pentru gazde, secondat îndeaproape de finlandezul Aaro Nikula, cu 20 de puncte. Partdia din Sala "Dunărea" s-a desfăşurat pe parcursul a două ore şi trei minute.

Într-o atmosferă fantastică, cu un public superb în spate, Arcada a reuşit o performanţă de senzaţie, fiind prima echipă românească învingătoare în faţa unei echipe italiene de club după mai bine de 30 de ani. Peninsularii au un palmares de excepţie, care cuprinde două trofee ale Ligii Campionilor, trei Cupe Challenge şi Campionatul Mondial al cluburilor, alături de şapte titluri naţionale, trei cupe şi trei supercupe ale Italiei, toate câştigate în ultimii 25 de ani.

În urma acestui rezultat, Arcada a reintrat cu şanse în cursa pentru calificarea în fazele superioare ale competiţiilor europene. Gălăţenii mai au de jucat un singur meci în grupă, pe 17 ianuarie, la Praga.

Citit 2392 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 18:58

1 comentariu

  • postat de Sportiv
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 08:12
    5.2.209.***
    Rușinică televiziunilor din România! Pe canalele de sport putem vedea filme polițiste! Si United a avut parte de același tratament!
    0
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.