Victorii de moral pentru gălățencele de la CSM

Victorii de moral pentru gălățencele de la CSM
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În weekend, echipa feminină de handbal a Galațiului a avut programate primele meciuri de verificare din acest an

După o suită de antrenamente, stafful tehnic a vrut să verifice potențialul de joc atins, în perspectiva partidelor oficiale ce vor urma. Prima dintre acestea va fi pe 25 ianuarie, în deplasare, cu CSM Făgăraș (în ultima etapă a turului ligii secunde).

Partenera din amicale a fost Activ Prahova Ploiești, o echipă ambițioasă (la care evoluează și gălățeanca Andreea Taivan), care le-a solicitat din plin pe fetele pregătite de Daciana Balaban.

În general, a primat echilibrul pe tabela de scor, dar și prahovencele s-au aflat multă vreme la conducere. La pauza primului joc a fost 13-15, după ce evoluția scorului a curs astfel: 3-3, 6-4, 9-6, dar și 9-9. La reluare, tot oaspetele au condus inițial, cu două-trei goluri, iar egalarea s-a produs spre minutul 50, când tabela a arătat 26-26. Imediat s-a făcut 27-26. De aici până la fluierul final a mai fost o singură egalitate, gălățencele impunându-se cu 32-30.

Este jocul în care a debutat una dintre noile achiziții din tabăra gălățencelor, croata Sara Sablici (23 ani, 1,91 m, ultima dată în campionatul Franței). În perspectiva imediată, echipei gălățene i se va mai adăuga o noutate la nivelul lotului - Alina Czeczi (ultima oară la Dacia Mioveni).

Iată echipa aliniată și realizatoarele celor 32 de goluri: Daniela Corban (5 goluri), Iasmina Ichim (2), Bianca Zegrean (1), Maria Frăsinel (3), Raluca Tănasă-Dinu (1), Cristina Andriță (7), Sara Sablici (3), Sorana Chiriac (1), Andreea Filip (1), Andreea Prescură (6), Iulia Eiler (1), Lavinia Lazăr (1) și Diana Nichitean. În cele două zile au fost folosite toate cele trei portărițe: Anamaria Micu, Bianca Aron și Alexandra Prodan. A arbitrat cuplul Daniel Basso/ Ciprian Popa.

Succes mai clar în al doilea meci

Sâmbătă dimineață, cele două formații s-au confruntat din nou, în al doilea amical, de această dată în Sala "Siderurgistul".

Ambele echipe au încercat să realizeze un joc cât mai aproape de cerințele competiționale. Totodată, conducerile tehnice au urmărit să elimine nereușitele din jocul fetelor.

În meciul al doilea avea să se impună tot echipa gălățeană, la un scor mult mai clar: 36-25.

"Am avut două meciuri utile în perspectiva continuării competiției naționale. Următorul joc va fi unul oficial - ultimul din turul campionatului - cu CSM Făgăraș, în deplasare. Returul va începe imediat", ne-a spus Daciana Balaban.

În clasamentul la zi al Seriei B din liga secundă, gălățencele ocupă primul loc, cu cinci victorii din tot atâtea partide, şi un golaveraj de 177-123.

Citit 676 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2024 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.