CSM Arcada, ultimul asalt din grupele Champions League

CSM Arcada, ultimul asalt din grupele Champions League
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Meciurile fazei a doua a importantei competiții continentale Champions League - cea a grupelor principale - au ajuns la ultima etapă

Este faza în care gălățenii s-au aflat pentru prima dată, iar acum se află într-o situație favorabilă.

Elevilor lui Sergiu Stancu le este necesară, pentru a merge mai departe, o victorie în jocul de miercuri seară. La ora jocului, clasamentul arată astfel: 1. Lube Civitanova 13 puncte, 2. LVI Praga 7 p, 3. Maaseik 6 p, 4. CSM Arcada 4 puncte. Gălățenii au nevoie de victorie pentru a merge mai departe în CEV Cup, de pe locul al treilea, ori chiar în turul următor al Champions League în cazul unui succes coroborat cu o victorie a italienilor de la Lube Civitanova în meciul cu Maaseik.

Toate eforturile pentru calificare!

Conducerea clubului gălățean a întreprins toate demersurile pentru ca echipa să se afle într-o bună dispoziție de joc: odihnită și pregătită. A amânat meciul din campionat cu Zalăul, de sâmbătă, așa că a plecat mai devreme cu o zi în capitala Cehiei. Lotul a plecat luni, la prânz, seara a ajuns pentru un antrenament cu accent pe fizic, marți va avea loc antrenamentul oficial, pentru ca miercuri, de la ora 20,30, să aibă loc marele meci.

"Întregul lot este bun de joc, inclusiv iranianul Javad, care are rezolvată viza și care a lipsit la prima deplasare din Champions League. Sperăm cu toții într-o... mare calificare, ceea ce ar reprezenta o nouă pagină însemnată în istoria clubului nostru", ne-a declarat managerul Mirel Zaharescu.

Cei 14 jucători sunt: Woch, Butnaru, Bala, Gergye, Lopez, Nikula, Javad, Hamacher, Talpă, Lescov, Mihălescu, Aldea, Toman și Cristudor.

LVI Praga, avantajul terenului propriu

Adversarii noștri de miercuri seară pornesc cu avantajul propriului teren și susținerea publicului. Peste toate acestea, echipa noastră vine cu multă dorință și voință de victorie, implicit, de calificare. Este un meci decisiv, de "care pe care", cu speranța unui succes al gălățenilor. Ca argument rămâne valid și meciul câștigat la Galați de Arcada, scor 3-2, care poate constitui un indiciu. Echipa gălățeană cunoaște foarte bine voleiul din Cehia, echipa pragheză cu care, în afara succesului din tur, a mai avut două dispute cu trei sezoane în urmă (3-2 și 2-3). Putem spune că băieții noștri au ajuns la Praga cu lecția învățată.

Echipa-gazdă este antrenată de un argentinian, Juan Manuel Barrial, iar jucătorii provin din mai multe țări cu volei puternic: Argentina, Cuba, Canada, Danemarca, Germania și Cehia.

În actualul sezon în desfășurare, LVI Praga are un parcurs foarte bun în competiția internă, cu opt puncte avans în fruntea clasamentului. De asemenea, este campioana ultimei ediții și dublă vicecampioană.

”Miercurea de foc”

Miercuri seară va avea loc marele examen ce va fi condus de către o brigadă de arbitri din Polonia și Turcia: principal - Pavel Burkiewcz, secund - Erdal Akinci. Meciul se va desfășura într-o sală cu 1.500 de locuri. Va fi activ și sistemul challange, care de multe ori poate constitui un avantaj, în special pentru echipele oaspete.

Citit 1154 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.