Jucători ai CSM Arcada, evidențiați în Champions League

Jucători ai CSM Arcada, evidențiați în Champions League
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa Galațiului este tot mai cunoscută în ultima vreme în voleiul continental. A pătruns încet și sigur în elită, devenind deja o prezență respectabilă. Este în al nouălea an în Europa, al șaselea în Champions League, tot al șaselea sub comanda lui Sergiu Stancu. Impresionantă este şi performanţa în competițiile interne: cinci titluri consecutive de campioană, două Cupe și trei Supercupe.

În strânsă corelație cu aceste performanțe, şi prestaţiile jucătorilor gălăţeni au marcat în acest sezon un salt calitativ. Este vorba despre realizări individuale remarcabile. În numărul de astăzi al ziarului nostru, consemnăm patru astfel de realizări.

Andrei Butnaru este liderul jucătorilor prezenți în actualul sezon al Champions League în ceea ce privește reușitele la blocaj (39 de acțiuni), urmat la mare distanță de un grec de la Panathinaikos. Printre evidențiații la acest capitol se află și polonezul David Woch (26 ani), care joacă la Arcada pe postul de centru şi are 18 blocaje reuşite.

În clasamentul realizatorilor de puncte, ungurul Roland Gergye ocupă locul al doilea, cu 97 de puncte, puțin în spatele liderului, ce provine de la echipa spaniolă Guaguas. Alți doi gălățeni țin aproape: Aaro Nikula (94 puncte reușite) şi Theo Lopez (85).

Între jucătorii cu cele mai spectaculoase, dar și eficiente preluări, Marian Bala, căpitanul gălățenilor, ocupă locul al patrulea - cu 114 realizări.

În sfârșit, "optarul" gălățenilor, Roland Gergye, este al doilea la capitolul servicii, cu nu mai puțin de 14 ași reuşiţi pe parcursul actualului sezon de Champions League.

Pentru că CSM Arcada susține miercuri seară, în deplasare, un meci de importanță maximă în Champions League, la LVI Praga, dorim cu toții ca o parte din aceste reușite individuale să-și dea mâna pentru o victorie și, implicit, pentru calificare.

În cazul unei victorii la Praga, coroborată cu un succes al italienilor în faţa belgienilor, CSM Arcada va încheia grupa pe locul 2 şi se va califica în play-offul pentru ”sferturile” Ligii Campionilor. Cu victorie în Cehia şi un eşec al italienilor, gălăţenii vor termina pe locul 3 şi vor continua în sferturile CEV Cup. O înfrângere la Praga "asigură" locul 4 în grupă şi, implicit, eliminarea din Cupele Europene.

Citit 1239 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 01:28

1 comentariu

  • postat de Un galatean de departe
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 15:19
    84.232.141.***
    Bravo Arcada, bravo ca sunteti singurii care faceti sa se mai pomeneasca de galati, un oras in cadere libera, bravo baeti, cinste patronilor vostri
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.